“Vatandaşı düşünmeden alınmış bir karar!”

22 Mayıs 2014 15:27

AK Parti Milletvekili Recep Özel, MÇK'nın 1 Ekim 2014 tarihinden itibaren ilde kömür yakımını yasaklamasını doğru bulmadığını söyledi. Özel, “O tarihten itibaren doğalgaza geçmeyen vatandaşa kışın evinde kömür yakma mı diyeceğiz?” dedi.

Mahalli Çevre Kurulu'nun 1 Ekim 2014 tarihi itibariyle kent merkezinde kömür yakımını yasaklamasına ilişkin kararını değerlendiren AK Parti Milletvekili Recep Özel, vatandaşı düşünmeden alınmış böyle bir kararı doğru bulmadığını ifade etti.  

BU TÜR YASAKLARLA ÇÖZÜLMEZ

Seçimden önce kömürcülerle görüşmesinin olduğunu belirten Özel,  "Kömürün yasaklanması noktasında Valiliğin çalışma içinde  olduğu hatta kooperatiflere yazılar gönderildiği  beyan edildi.  Daha sonra MÇK böyle bir karar verdi. Isparta'nın kışın  hava kirliliği noktasında bir sıkıntısı var mı ? Evet var. Hava kirliliği yaşıyoruz. Doğalgaz Isparta'ya geldi. Kullanmamız da gerekiyor. Ama eğer benim doğalgaz dönüşümü noktasında bir birikimim, bir hazırlığım yoksa beni kim dönüştürecek bu konuda. Bu tür yasaklamalarla bu tür mecburiyetlerle bu işin çözüleceğine inananlardan değilim" dedi.

VATANDAŞIN TARAFINDAN KONUŞUYORUM

Çevreci, rahat, güzel bir yakıttan istifade etmeyi herkesin isteyeceğini kaydeden Özel, " Isparta'da  yaşayan her birey bunu istiyordur. Ancak kendi ekonomik durumu, evinin durumu buna müsaade etmiyor olabilir. Kamu idaresi zorla sen bunu yapacaksın demek yerine bir geçiş süreci tanımalıdır. Pat diye bir tarih vererek, yakmayı yasakladım diyerek, bu konunun çözülebileceği kanaatinde değilim. MÇK'nın kararını da bir kez daha gözden geçireceğini ümit ediyorum. Bu işten ekmek kazananları bir tarafa koyuyorum. Onların ticaret noktasında, para kazanma noktasında haklı talepleri olabilir.Onlar adına da konuşmuyorum. Ben bunu vatandaş bazından  bakarak konuşuyorum. Doğalgaza tüm vatandaşlarımız geçmek istiyor.  Ancak herkesin ekonomik durumununda  gözardı edilmemesi gerekiyor. Bu işten para kazanan esnafımızı da mağdur etmeyelim. 14 Ekim de yasakladım diyorsun. Adam geçemedi.  Ne olacak. Evinde ısınma mı diyeceğiz. Bu kararlar alınırken kendimizi vatandaşın yerine de koyacağız. Çevreye duyarlı olmak önemli ama, doğalgaz dönüşümü olmayan evde vatandaş tir tir titreyecek değil" açıklamasında bulundu. 

BİZİM DAĞITTIĞIMIZ KÖMÜRLER VAR

Hükümetin,  SYDV aracılığıyla fakir vatandaşlara kömür dağıttığını da ifade eden Özel, "Bizim burada dağıtacağımız kömürler var. Buradaki fakir fukaralar için çözümünüz ne? Doğalgazın metreküpünü ücretsiz verebilirim diyebiliyor musunuz? İdare süre verdiğini söyleyebilir ama ortada bir gerçek var. Bu gerçeği gözardı etmeden kesin kurallarla hiç bir şeyi yasaklayamayız" diye konuştu.  

Bu haber 624 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...