Semerkand haftası kutlanacak

22 Mayıs 2014 15:32

Her yıl 22-29 Mayıs tarihleri arasında geleneksel olarak kutlanan Semerkand Haftası, Isparta'da çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Hafta kapsamında Isparta'da 8 gün boyunca, 'Sevgi, kardeşlik ve muhabbet' temalı birbirinden güzel sosyal ve kültürel faaliyetler gerçekleştirilecek.

İnsani ve kültürel değerlerin tüm dünyada yaygınlaşması adına 22-29 Mayıs tarihleri "Semerkand Haftası" olarak kutlanıyor.

Semerkand haftası, Isparta Kültür Eğitim ve Hizmet Derneği ve Semerkand temsilciliği organizasyonunu ile 8 gün boyunca Isparta'da kutlanacak.

Etkinliklerin ana teması, 'Sevgi, kardeşlik ve muhabbet' olacak. Isparta Kültür, Eğitim ve Hizmet Derneği Başkanı Halil Karagöz, bu konuda Isparta'da önemli mesajlar verdi. Karagöz, "Bizim davamız, dünya davası değil. Bizim davamız toprak davası değil. Bunu Osman Gazi'de söylüyordu, Ertuğrul Gazi'de söylüyordu ve ona takip eden büyüklerimizde söylüyordu. Peki kim öğretti bu sözleri söylemeyi, işte alperenler öğretti. Milletimizi tekrar şahlandıracak ve bütün dünyaya bir nizam, bir intizam getirecek, insanların gönüllerine sevgi tohumları ekerek, insanları barışa kavuşturacak bir idealin peşindeyiz. Semerkand böyle bir özlemle insanlarımıza davet yapıyor. Gelin diyoruz, 22 Mayıs saat 18'de Böcüzade parkında buluşalım, tanışalım ve birbirimizi tanıyarak sevginin ne olduğunu, aşkın ne olduğunu ve aşkla ne gibi engellerin ortadan kaldırabileceğini görelim" dedi.

Dernek Başkanı Karagöz, açıklamasının sonunda 22 Mayıs Perşembe günü saat 18:00'da başlayacak Semerkand etkinliklerine tüm Ispartalıları davet etti.

8 gün sürecek hafta kutlamalarında, sosyal ve kültürel faaliyetlerinin yanı sıra sanatsal, spor gibi birçok etkinlikte gerçekleştirilecek. Etkinliklerin adresi ise Terminal Cami arkasında bulunan Bözüzade parkı olacak.

 

 

 

Bu haber 796 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...