Necip Fazıl Kısakürek SDÜ’de Anıldı

22 Mayıs 2014 15:35

Türk şiirinin üstadı Necip Fazıl Kısakürek, Süleyman Demirel Üniversitesi Edebiyat ve Edebi Düşünce Kulübü tarafından düzenlenen "31. Yıl Dönümünde Necip Fazıl Kısakürek" isimli etkinlikle anıldı.

Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmasını Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız yaptı. Türk tarihini anlamak ve yorumlamak açısından Necip Fazıl Kısakürek’in önemli olduğunu belirten Akyıldız, “Necip Fazıl, genç Türkiye Cumhuriyeti'nin, Osmanlı'nın küllerinden doğduğu dönemi yaşamış olan bir şairimizdir." diye konuştu.

Necip Fazıl gibi insanları içinde doğduğu topraklara ve kültüre kendi renklerini veren; hem tarihin eserleri hem de tarihin yapıcısı olan temel taşlar olarak nitelendiren Akyıldız, “Necip Fazıl, bu topraklarda neler yaşanmışsa tümünü ve modern Türkiye’nin doğuşunun tüm sancılarını her yönüyle yaşamış ve bununla da şahsiyet bulmuş bir kişidir. Tarihi değiştiren insanların kodlarında, kendine özgülük vardır. Onlar hiçbir kurala uymazlar. Kurulu dünyanın değerleriyle yaşıyor olsaydık bugünkü insanlığın ulaşmış olduğu ve evrensel değerlerin tekrar biçimlemiş olduğu bu dünyaya uyum sağlayamazdık. Necip Fazıl Kısakürek’i ölümünün 31. yıl dönümünde rahmetle anıyoruz ” dedi.

Daha sonra Necip Fazıl Kısakürek'in talebelerinden Gazeteci Yazar Mustafa Yazgan, öğrencilerle buluştu.  Üstadın eserlerinin insanların iç dünyasını yansıttığını belirten Yazgan, Necip Fazıl'ın, hayatını vatana ve millete adamış eşsiz bir şair olduğunu ifade etti.

Bu haber 657 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...