Soma şehitleri için hatim ve mevlid okutulacak

22 Mayıs 2014 15:38

Soma'da hayatını kaybedin işçilerimizin ruhlarının şad olması için Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen tarafından hatimler indirildi. 22 Mayıs 2014 Perşembe akşamı saat 21.30’da da (Yatsı namazı öncesi) Halıkent Mahallesinde Halıkent Camiinde Hatim duası yapılacak ve mevlid okutulacak.

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi, Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Ali Balaban açıklamasında; “Geçtiğimiz günlerde Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen, üç yüz bir işçinin hayatını kaybettiği, birçok işçimizin de yaralı olarak kurtulduğu maden faciası yüreklerimizi dağlamıştır. Yaşanan acının tarifi yok. Yüzlerce ocağa ateş düşmüş, feryatlar yüreklerimizi yakıyor.

Yaşanan tam bir faciadır. Allah bir daha göstermesin. Bu olay masaya yatırılmalı ve bundan ders çıkarılmalıdır.

İş güvenliği ve insan sağlığı eğitimi ile ilgili dersler 90'lı yıllarda Mesleki ve Teknik okullarımız ile kurslarda zorunlu ders olarak okutulmaktaydı. Daha sonra kapsamı daraltılarak başka derslerin konusu haline getirildi.

Yapılan araştırmalar gösteriyor ki, günde 4 kişi iş kazasından vefat ediyor. Bir yıl içerisinde 1400 e yakın insanımız hayatını kaybetmiş ve 80 bin kişi de yaralanarak sakat kalmıştır.

Ülkemiz Dünyada iş kazaları konusunda ilk sıralarda yer almaktadır. Bu da bizim için onur kırıcı ve utanç verici bir durum olarak karşımıza çıkmaktadır.

Artık gerekli tedbirler alınsın ve bu tip kazalar bir daha yaşanmasın.

Kaza, bela ve tabii afetlerin ülkemizden uzak olması, gençlerimizin iş güvenliği ve sağlığı hususunda dikkatlerinin çekilmesi, Soma'da hayatını kaybedin işçilerimizin ruhlarının şad olması dileğiyle Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen olarak arkadaşlarımız tarafından hatimler indirilmiştir. 22 Mayıs 2014 Perşembe akşamı saat 21.30 da (Yatsı namazı öncesi) Halıkent Mahallesinde Halıkent Camiinde Hatim duası yapılacak ve mevlid okutulacaktır.

Duamıza bütün Ispartalı hemşerilerimiz davetlidir” dedi.

 

 

Bu haber 561 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...