Çağrı merkezlerinin personeli YBEM´de eğitim görecek

22 Mayıs 2014 15:40

Süleyman Demirel Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi,  ülke çapında açılacak 112 Acil Çağrı Merkezi'nin personelinin tamamını eğitimden geçirmek için gerekli yetkiyi aldı.

İçişleri Bakanlığı'nın ilk olarak Isparta ve Antalya'da pilot olarak uygulamaya koyduğu  112 Acil Çağrı Merkezi'nde görev yapacak personeli sertifikalandırma yetkisi SDÜ Yaşam Boyu Eğitim Merkezi'ne verildi.  YBEM Müdürü Fatih Cebeci,  çağrı merkezlerinin  12 ilde hayata geçtiğini yıl sonuna kadar 25 ilde daha açılmasının planlandığını duyurdu.

SERTİFİKASYON YETKİSİ YBEM'E VERİLDİ

 Çağrı merkezlerinde görev alacak personelin yeterlilik belgesi  alabilmesi  için gerekli olan eğitimi vermek amacıyla İçişleri Bakanlığı düzeyinde çalışma yürüttüklerini belirten Cebeci, çalışmaların  olumlu sonuçlandığını kaydetti. Cebeci, "Bundan böyle Türkiye genelinde 112 Çağrı Merkezin'de çalışan tüm personelin yeterlilik eğitimi  Isparta'da verilecek.  YBEM bu  anlamda Türkiye'de sertifikasyon konusunda yetkilendirilmiş tek birim olacak. Eğitimler 60 saat olarak planlandı. 30 saat yüz yüze 30 saatte uzaktan eğitim verilecek.  Eğitim sonunda başarılı olanlar sertifikalarıyla birlikte  Bakanlıkça gerekli görüldüğü takdirde başka pozisyonlarda da değerlendirilecek.  YBEM olarak, Isparta'ya katkı sağlayacağını düşündüğümüz bu adımları atmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

 

Bu haber 526 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...