Soma faciasından sonra harekete geçti

22 Mayıs 2014 15:42

Soma'da yaşanan maden faciasının ardından, Isparta'da taş, mermer ve maden ocaklarında çalışan işçilerin iş güvenliği konusunda eğitimden geçirilmesi için SDÜ Yaşam Boyu Eğitim Merkezi harekete geçiyor.  

Soma’da meydana gelen 301 kişinin yaşamını yitirdiği facia sonrası, maden ve taş ocaklarında çalışan işçilerin çalışma güvenliği tartışmaya açıldı. Isparta'da da çok sayıda mermer ve taş ocağında çalışan binlerce işçinin çalışma  güvenliği konusunda sertifikalandırılması için Süleyman Demirel Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi harekete geçiyor.

BİZ HAZIRIZ

SDÜ YBEM Müdürü Fatih Cebeci, iş danışmanlığı konusunda akredite  merkezi olma yolunda hızla ilerleyen YBEM'in, Türkiye'yi derinden sarsan böyle olaylar karşısında oturup bekleyemeyeceğini söyledi. YBEM'in  merkezinin bulunduğu Isparta'da çok sayıda mermer, taş ve maden ocağında çalışan binlerce işçinin güvenlik konusunda eğitim almaları için çalışma hazırlığında olduğunu belirten Cebeci, Türkiye genelinde bu ağır işlerde çalışan tüm işçileri eğitimden geçirecek bir model  tasarladıklarını söyledi.

SDÜ O KADROYA SAHİP

Süleyman Demirel Üniversitesi'nde Maden Mühendisliği bölümü bulunduğunu ve bu eğitimleri verecek bilim adamı kadrosuna sahip olduklarını kaydeden Cebeci, "  SDÜ YBEM olarak bu  alanda eğitim vermeye hazırız. Mermer ve taş ocakları firmalarıyla görüşerek, çalışanlarının eğitimden geçirilmesi ve sertifika almalarını sağlamak istiyoruz. Bunun için de Isparta Ticaret Odası yönetiminden bize destek olmasını bekliyoruz" diye konuştu.

HAYATTA KALMA EĞİTİMİ

Cebeci,  sahada  güvenli çalışma yöntemleri, hukuki anlamda hakları, olası bir kazada  onları yaşamda tutacak yöntemler gibi konularda eğitim verilebileceğini ifade etti. Öte yandan Isparta'da Orman Bölge Müdürlüğü sınırları içerisinde toplam bin 60’a yakın ormanlık alanda yaklaşık 500 mermer ocağı  bulunuyor 

Bu haber 566 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...