Halka bedava süt dağıtıldı

22 Mayıs 2014 15:47

Dünya Süt Günü nedeniyle Isparta’da halka500 litreücretsiz süt dağıtıldı. Gıda  Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cenk Şölen,  “Yeni yetişen nesillere ne kadar çok hayvansal protein tükettirebilirsek gelişmişlik seviyemizin artacağının bilincindeyiz” dedi

21 Mayıs Dünya Süt Günü  nedeniyle Isparta'da Süt Üreticileri Birliği ve Damızlık Koyun Yetiştiricileri Birliği işbirliğinde vatandaşlara toplam500 litresüt dağıtıldı.  Isparta Süt Üreticileri Birliği hizmet binası önünde  düzenlenen etkinliğe vatandaşlar ilgi gösterdi.  Süt tüketiminin önemine  vurgu yapıldı.

1 MİLYON 270 BİN PAKET

SÜT ÖĞRENCİLERE DAĞITILDI

Isparta Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cenk Şölen, 21 Mayıs tarihi Süt Günü olarak kutlandığını anımsatarak, " Ülkemiz 18 milyon ton süt üretimiyle dünyada sayılı süt üreten ülkeler arasına girdi. Geçtiğimiz yıl ilk defa AB ülkelerine süt ve süt ürünleri ihracatı başladı. Gerçekten süt üretiminin miktarının artmasıyla üretilen sütün kalitesinde de büyük artış oldu. Dünyanın gelişmiş ülkelerinde hayvansal protein kaynaklarının ne kadar çok kullanıldığını biliyoruz bu gelişmişlikle doğru orantılı olarak artmakta. Biz de yeni yetişen nesillere ne kadar çok hayvansal protein tükettirebilirsek gelişmişlik seviyemizin artacağının bilincindeyiz. Bu çerçevede Bakanlığımız, Milli  Eğitim Bakanlığı işbirliğinde son yıllarda ilköğretimdeki çocuklarıma okul sütü programı kapsamında süt dağıtıyoruz. Bu çerçevede ilimizde 126 okulda 1 milyon 300 bin paket süt dağıtılması planlandı. Şu ana kadar 1 milyon 270 bin paket süt çocuklarımıza dağıtıldı. Bu kapsamda ilimizde olumu çalışmalar yürüyor. Hayvancılığımız modern ve karlı bir biçimde yapılmaya devam etmektedir" diye konuştu.

AB 89,  TÜRKİYE 27 LİTRE TÜKETİYOR

Isparta Süt Üreticileri Birliği Başkanı Şevki Kaya ise  21 Mayıs tarihinin Dünya Süt Günü olduğu için  süt dağıtımı programı düzenlediklerini söyledi.  Türkiye'de süt içiminin az olduğu için  süt  tüketiminin artmasına yönelik çalışmalar yapılması gerektiğini kaydeden Kaya, " Bugün  kişi başı yıllık süt tüketimi Avustralya'da107 litre, AB ülkelerinde 89 , ABD'de83 litreiken Türkiye'de  sadece29 litre. Kendimiz ve çocuklarımız süt içip süt tüketimini artırmak zorundayız. Bugün500 litresütü ücretsiz olarak halkımıza dağıtıyoruz" dedi.  

 

Bu haber 718 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...