Dereboğazı Yolu’nda çalışma başladı

22 Mayıs 2014 15:50

AK  Parti Milletvekili Recep Özel, Dereboğazı Yolu’nun duble olması için çalışmalara başlandığını belirterek, “Kazma kürek eylemi yapanlardan,  hükümete teşekkür etme erdemini göstermelerini beklerdik” diye konuştu.

AK Parti Milletvekili Recep Özel, Isparta-Antalya Dereboğazı Yolu’nun duble olması için çalışmalara başlandığını müjdeledi. Özel, çalışmada arada kalan78 km'lik bölümün proje ihalesinin bittiğini, proje yapım çalışmalarının devam ettiğini söyledi.     

TEŞEKKÜR BEKLERDİK

Bu yolun komple baştan sona yapılmış bir ihalesi olmadığının altını çizen Özel,  “Antalya ve Isparta tarafından yol çalışmalarına başlandı. Arada 78 kmlik yer kalıyor. Burada proje çalışmaları bittikten sonra yapım ihalesine etap etap geçilecek. Yapılıp bitirilecek. Haritada vardı yoktu. Bununla artık Isparta gündemini meşgul etmeyi iyi niyetlilikle bağdaştıramıyorum. Burası artık yapılıyor. Bizi eleştirenler bir de teşekkür etmesini bilsin.  Kazma kürek eylemi yapıldı. Siyasi irade bunu gördü. Demekki eylem netice verdi diyerek teşekkür etme erdemini gösterirlerse biz de onlarda Isparta'da kazanır. Başlayan bir şeyi yok kabul etmek de şık değil diye düşünüyorum” diye konuştu.  

TAHSİS  BEKLENİYOR

Çünür'de SGK hastanesinin yerine yapılacak Polis Eğitim Merkezi'yle ilgili de konuşan Özel, “Polis Eğitim Merkezi'nin açılması noktasında Maliye Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nın tahsis konusu var. Tahsis konusunu hallettiğimizde yeni Emniyet Müdürümüzle birlikte burayı Isparta'ya kazandırmaya çalışacağız” dedi.

ARDINDA BAŞKA ŞEY ARAMAYIN

İçişleri Bakanlığı'nın  kararnamesiyle Emniyet Müdürü değişikliklerini de yorumlayan Özel, "Sadece Isparta'nın değil 16 ilin değişti. Bunlar devlet içinde olan şeyler. Makamlar gelip geçici. Sayın Mehmet Or da toplumun her kesimi tarafından destek görmüş güzel hizmetlere imza atmış bir kardeşimiz. Geldi görevini yaptı onu buraya veren irade alıp,  başka bir arkadaşımızı görevlendirdi. Bunun ardında başka bir şey aramayın bunlar rutin  şeyler" diye konuştu. 

HİÇ BİR BELEDİYENİN ÖZ MALI 

BAŞKA BİR YERE VERİLMEYECEK

 Milletvekili Özel, nüfusu 2000’inn altında kaldığı gerekçesiyle kapatılan beldelerin gayrimenkullerinin Özel İdare'ye devri noktasındaki geçiş sürecinde vatandaşlardan sabır beklediklerini söyledi.  Özel,  "Kapanan belediyelerde bir takım sıkıntılar elbette yaşanır.  Amacımız oradaki hizmetler belediye olduğu zaman nasılsa aynı kalitede içme suyuyla, temizliğiyle  köylere de hizmet gitmesi. Bazı belediyelerin mülklerinde araç gereç rantabl şekilde nasıl kullanılıyorsa aynı şekilde kullanılması lazım. A beldesi kapandı orası köy oldu. Onun araçlarını, bakımı onarımı kullanıp kullanamayacağına  bakılması lazım. O beldelerin gayrimenkulleri taşınmazları neleri mevcutsa bunlar yeniden oraya tahsis edilmelidir. Çünkü o beldenin hakkı onlar. Oranın kaynakları bir başka yere gitmemeli. Bu anlamda vatandaşlarımızdan biraz sabır istiyoruz. Şu geçiş döneminde ufak tefek sıkıntılar olabilir. Ama kısa bir süre içinde hizmetlerin devam etmesi yolunda, İl Özel İdaremizde başarılı bir sınav verirse belediyelerin kapanmasından hiç bir vatandaşımız mağdur olmayacaktır. Hiç bir beldenin hiç bir köyün hakkını da bir başka yere nakletme verme gibi bir tasarruf içinde de değiliz” şeklinde konuştu.

 

 

Bu haber 649 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...