BAKA’dan ‘Girişimcilik Eğitimi’ Aldı, İşyerini Açtı

23 Mayıs 2014 16:00

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA) KOSGEB işbirliğinde gerçekleştirdiği ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı’nı başarıyla tamamlayan bir girişimci daha işyerini açtı. Genç girişimci Feyyaz ÇARKÇI’nın Isparta’nın Gönen İlçesi’nin ilk halı ve oto yıkama hizmeti vereceği işyerinin açılışını BAKA Isparta Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Ali Galip BİLGİLİ, KOSGEB Isparta Merkez Hizmet Merkezi Müdürü Yurdun YILDIRIM, Gönen Belediye Başkanı Ahmet DOĞAN ve Güneykent Belediye Başkanı Fahrettin GÖZGÜN birlikte gerçekleştirdi.

BAKA ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) arasında imzalanan protokolün ardından 2011’de Antalya, Burdur ve Isparta ile ilçelerinde başlatılan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri sürdürülüyor. Girişimciliğin desteklenmesi, başarılı ve sürdürülebilir işletmelerin kurulması, girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması, istihdamın artırılması ve yerel dinamiklere dayalı girişimciliğin desteklenmesi amacıyla açılan kursların Isparta’da gerçekleştirilen eğitim programına katılan Feyyaz ÇARKÇI, girişimcilik ve iş fikri, eğitim durumu gibi kriterler üzerinden yapılan değerlendirmede kursa katılmaya hak kazandı.

GÖNEN’İN İLK HALI OTO YIKAMA KUAFÖRÜNÜ AÇTI

70 saatlik eğitimi başarıyla tamamlayan genç girişimcinin halı ve oto yıkama hizmeti vereceği işyeri, Isparta’nın Gönen İlçesi’nde törenle açıldı. Çarkçı Oto&Halı Yıkama Kuaför’ün açılış kurdelesini KOSGEB Müdürü Yurdun YILDIRIM, Gönen Belediye Başkanı Ahmet DOĞAN, BAKA Isparta YDO Koordinatörü Ali Galip BİLGİLİ ve Güneykent Belediye Başkanı Fahrettin GÖZGÜN birlikte kesti. Yeni istihdam oluşturan işyerlerinin açılmasının sevindirici olduğunu belirten davetliler, işyerini gezerek hayırlı olmasını diledi.

70 saatlik uygulamalı girişimcilik eğitimleri başarıyla tamamlayan ve iş planı KOSGEB kurulunca kabul gören yeni girişimciler, KOSGEB’den 3 bin lira işletme kuruluş desteği, 15 bin lira kuruluş dönemi makine, teçhizat ve ofis donanım desteği ve 12 bin lira işletme giderleri desteği olmak üzere toplam 30 bin lira hibe desteği alabiliyor. Girişimciler, talep etmeleri halinde ayrıca 70 bin liraya kadar ilk iki yıl ödemesiz 4 yıl vadeli krediden de yararlanabilecek. 2011’de başlatılan ve ilçelerde de gerçekleştirilen BAKA’nın uygulamalı girişimcilik eğitimleri, Isparta’da 13, Antalya’da 17, Burdur’da da 17 kez gerçekleştirildi. Tamamlanan 47 eğitim programı sonrasında Isparta’da 362 kursiyerden 36’sı, Burdur’da 487 kursiyerden 38’i, Antalya’da da 490 kursiyerden 28’i KOSGEB desteğiyle yeni işyerlerini açtı ve işyerleri açılmaya da devam ediyor.

Bu haber 624 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...