Zemin Mekaniği Sempozyumu SDÜ’de yapılıyor

4 Ekim 2012 18:36

Zemin Mekaniği ve Temel Mühendisliği Türk Milli Komitesi tarafından geleneksel olarak iki yılda bir düzenlenen “Zemin Mekaniği ve Temel Mühendisliği Ulusal Kongresi”nin on dördüncüsü Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü işbirliğinde SDÜ’ de yapılıyor.

İlk kez Anadolu’da bir üniversite’de gerçekleştirilecek olan kongreye Başbakanlık Afet ve Acil durum Daire Başkanlığı Ulusal Deprem Stratejisi ve Eylem Planı ‘nın hazırlanmasında görev alan, alanında duayen bilim adamları katılıyor.

En az iki hakem süzgecinden geçerek seçilen 89 bildirinin sahiplerince değil, uzman raportörler tarafından sunulacak olması ve bildiri sahibine soru cevap hakkı verilmesi, Zemin Mekaniği ve Temel Mühendisliği Kongresi’ni diğer kongrelerden farklı kılıyor.

Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nilay Keskin, ZMTM Türk Milli Komitesi’nin titiz incelemeleri sonunda, ekipman ve altyapısı bakımından ev sahipliğine uygunluğu nedeniyle kongrenin büyük şehirlerde ki üniversiteler dışında ilk kez Anadolu’da bir üniversite’de gerçekleştiğini belirtti.

Prof. Dr. Keskin, Türkiye ve SDÜ için büyük önem arzeden kongrenin amacının, İnşaat Mühendisliği’nin temel alanlarından olan Geoteknik Mühendisliği konularında yurt içinde ve yurt dışında çalışan araştırmacı ve uygulayıcıları bir araya getirerek, bilginin paylaşıldığı ve çözüm yöntemlerinin tartışıldığı bir ortam hazırlayarak bilime katkıda bulunmak olduğunu da sözlerine ekledi.

Dün başlayan SDÜ Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Zemin Mekaniği ve Temel Mühendisliği 14. Ulusal Kongresi bugünkü sunumlarla sona erecek.

 

 

Bu haber 1008 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...