Isparta Eko Turizm’in kalbi olacak

23 Mayıs 2014 16:11

İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, Valilik koordinatörlüğünde SDÜ, Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Doğa-Der, İtalya, Almanya, Yunanistan ve Slovenya’dan bir takım katılımcıların Isparta’nın eko turizm potansiyelinin geliştirilmesine yönelik çalışma yapacaklarını açıkladı. Özellikle uygulamalı imar planı ilimiz açısından hayati önem taşıyor.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, turizmde Isparta’nın lokomotifi olan Eko Turizm’de önemli gelişmeler yaşandığını bildirdi. Milli Parklar ve Tabiat Alanları bakımından oldukça zengin olan Isparta’nın bu kulvarda gelişmesi için geniş kapsamlı bir toplantı düzenlenecek.

ÇALIŞMALAR ENTEGRE OLARAK YAPILACAK

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Bakanlar Kurulu kararıyla resmi gazetede yayınlanan Türkiye Turizm Stratejisi 2023’te Isparta’nın da bulunduğu bölgenin Göller Bölgesi Eko Turizm Gelişim Bölgesi olarak kabul ve ilan edildiğini hatırlatan Kılıç, ‘’İlimizde kırsal, sürdürülebilir, yumuşak, eko turizm olarak adlandırılan ilimizin turizm potansiyeli arasında da dağlarımız, yaylalarımız, göllerimiz, ormanlarımız, milli ve tabiat parklarımızla doğa tabanlı turizm anlayışını oluşturmak amaçlı Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzün de yer aldığı bir takım çalışmalar gerçekleştirilmektedir. Ayrıca gerek SDÜ gerekse TKDK, BAKA ve Orman ve Su İşleri Bölge Müdürlüğü ile çalışmalar entegre olarak devam etmektedir’’ dedi.

4 FARKLI ÜLKEDEN KATILIMCILAR GELİYOR

Öte yandan İlimizde Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak son 2 yıl içinde kırsal turizmi geliştirmeye yönelik gerek Avrupa Birliği gerekse BAKA’dan proje desteği alarak ciddi çalışmalar yapıldığına dikkat çeken Kılıç, ‘’Özellikle Valiliğimizin koordinatörlüğünde SDÜ, Kültür ve Turizm Müdürlüğü, DOĞA DER, İtalya, Almanya, Yunanistan ve Slovenya’dan bir takım katılımcıların da projede yer alarak,  Isparta’nın eko turizm potansiyelinin geliştirilmesine yönelik geçen yıl gerçekleştirilen çalışmalar bu yıl da devam etmektedir. 21-22 Mayıs 2014 tarihlerinde İlimizde çalıştay programı kapsamında yurtdışından gelen ortaklarımızla çalışmalar gerçekleştirilmektedir’’ diye konuştu.

‘’UYGULAMALI İMAR PLANI HAYATA GEÇİRİLMELİ’’

Son olarak projede en önemli faktörün uygulamalı imar planı olduğuna dikkat çeken Kılıç, şöyle devam etti; ‘’Bir an önce Milli Parklar, Tabiat Alanları gibi önemli bölgelerde imar planı hayata geçirilmeli. Çünkü özellikle Isparta’da bu tür alanların turizm potansiyeli çok yüksek. Bu alanlarda yatırım yapılırsa ilimiz turizm merkezi haline gelir. Zaten son dönemde yavaş yavaş kırsal alanlarda konaklama adına yatırım talepleri gelmeye başladı. Direk tabiatın içine yapılacak bir yatırım Isparta’yı uçurur.’’

 

Bu haber 597 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...