An itibariyle 505 çalışacak aranıyor

23 Mayıs 2014 16:12

İŞKUR İl Müdürü Hüseyin Ergin, Isparta’nın an itibariyle belki de en üst düzeyde işçi istemininin olduğu dönemlerden birini yaşadığını bildirdi. Ergin, 87 farklı meslek grubunda toplam 505 işçiye ihtiyaç duyulduğunu belirterek, ‘’120 kişiyle vasıfsız işçi en fazla istenilen alan’’ dedi.

Isparta, yaz aylarının da etkisiyle Mayıs ayı itibariyle en fazla işçiye ihtiyaç duyduğu döneme girdi. Şu anda ilimizde 87 farklı meslek grubundan 505 işçiye ihtiyaç duyuluyor. İŞKUR İl Müdürü Hüseyin Ergin, İş ve Meslek Danışmanları sayesinde Isparta’ya santim santim hakim olduklarını söyledi. Yaptıkları saha çalışmaları sayesinde ve işverenin yanına giderek bu talepleri ortaya çıkardıklarını ifade eden Ergin, ‘’Deyim yerindeyse taş yerinden oynasa haberimiz oluyor’’ dedi.

‘’BEN İŞSİZİM ÇALIŞMAK İSTİYORUM’ DİYEN HERKESİ İŞKUR’A BEKLİYORUZ’’

Aslında ortaya çıkan bu talebin kendilerini sevindirdiğini çünkü işverenin İŞKUR’a güveninin bir kanıtı olduğunu dile getiren Ergin, ‘’Ben işsizim, çalışmak istiyorum’ diyen herkesi İŞKUR’a bekliyoruz. İş bulmak isteyenlerin başka yerlere gitmelerine gerek yok’’ dedi.

‘’EN FAZLA İŞÇİ TALEBİ VASIFSIZ İŞÇİ ALANINDA’’

Diğer taraftan 505 işçi isteğinin alanlarını açıklayan Ergin, şunları söyledi; ‘’Ben ne olsa yaparım diyenler için vasıfsız olarak 120 açık işimiz var. İşverenler ‘Biz öğretiriz yeter ki çalışacak işçi olsun’ diyorlar. 36 garson ihtiyacımız var. Geçen de istihdam garantili kurs açtık. Kursa katılanlara 20 lira günlük ödeme yapılıyor. Ayrıca Genel Sağlık Sigortası yapılıyor ve öğlen yemeğini de işveren veriyor.

‘’GARSONLUKTA SON 6 KİŞİLİK KONTENJAN

KALDI HEMEN İŞ BAŞI YAPILACAK’’

Kursa 300 kişiyi davet ettik ancak 19 kişi başvurdu. Hemen başlatmamız gereken kursu başlatamadık çünkü işverenin istediği 25 kişilik sayıya ulaşamadık. Ben bu kursta olmak istiyorum diyenleri bekliyoruz. 6 kişilik kontenjanımız var.

SATIŞ DANIŞMANI ARANIYOR

Şuanda 29 tane satış danışmanı, 15 şoför, 13 tekstil, host ve hostes olarak 26 kişiye ihtiyacımız var. Veteriner hekimi, elektrik, elektronik mühendisi, kimyager, gıda mühendisi, makine mühendisi, iş sağlığı ve iş güvenliği uzmanı ile aşçı, aşçı yardımcıları bizim işçi aradığımız alanlar.’’

‘’İŞ VE MESLEK DANIŞMANLARI SÜREKLİ SAHADA’’

Bu arada 505 rakamının azımsanmayacak miktarda olduğunu bildiren Ergin, ‘’Bu rakam Isparta için azımsanmayacak miktarda. İŞKUR İl Müdürlüğü’nde 26 İş ve Meslek Danışmanı var. Günde en az ortalama 10 kişi devamlı sahada. Personelimiz ilçeleri de geziyorlar. Bu çalışmaların sonucunda Isparta’daki işverenlerden iş taleplerini alıyoruz.

Ayrıca işverenle işçiyi de kurumumuzda buluşturuyoruz. İşveren buraya geliyor. Ona bir oda veriyoruz. Orada iş isteyenlerle görüşmeler yapıyor’’ diye konuştu.

23 KİŞİLİK TALEBE 2500 KİŞİ BAŞVURDU

Son olarak Isparta’da kamu beklentisi yüksek işsizliğin olduğuna dikkat çeken Ergin, ‘’Orman Müdürlüğü’nün talepleri vardı. 23 kişilik talebe 2518 kişi başvurdu.  İş arayanlar kamu talebi istiyorlar. Özel sektördekiler neden bize işçi gelmiyor diye yakınıyor. Ama vatandaşlar daha güzel şartlarda kamuda iş arıyoruz diyorlar. Kamu beklentisi yüksek olan işsizlik var. bu durum da insanların seçici olduklarını çok açık ortaya koyuyor. İşsizlik vardır ama bunlar da kamuda çalışmak isteyenlerdir. Onun yanında masa başında çalışmak isteyen ve taşeron firmalarda çalışmak isteyen işsizlik var’’ şeklinde konuştu.

 

Bu haber 675 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...