“Miraç, her birimiz için bir rahmet ve mağfiret vesilesidir”

24 Mayıs 2014 10:15

Memur – Sen İl Temsilcisi, Diyanet – Sen Isparta Şube Başkanı Osman Akçil, Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Akçil’in mesajı şöyle: “İsra ve Mi’rac; Peygamber Efendimizin (S.A.V) Cenab-ı Allah’ın izni ve keremiyle takdir buyrulan bir zaman diliminde önce Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya ve oradan da zaman ve mekanın sahibi Yüce Mevlanın sonsuz ayet ve kudretini müşahede etmek için semaya yaptığı pek çok ilahi hikmet ve bereketi içinde barındıran manevi bir yolculuktur.

Her şeyden önce Miraç, başta Efendimiz aleyhisselat-ü vesselam olmak üzere her bir Müslüman için manevi bir terfi, Yüce Rabbimizle buluşma ve selamlaşma, O’nun katında yücelme ve yükselme ve bu vesile ile yüksek insani sorumluklar üstlenmek demektir.

Mi’racın manevi anlamalarına odaklanarak gerçekte Hz. Peygamberin yaşadığı bu büyük tecrübeden dersler çıkarmak ve insanlığın izzet ve itibar arayışını yeniden sorgulamak gerekir. Hayatın gerçek anlamlarını örtbas etmeye yönelik adımlar sonuçta maneviyatı çökertmekte hayatı anlamsız bir oyun ve eğlenceyle eş tutan bir düzeneğe teslim etmektedir. Esasen her Müslümanın şartsız bir teslimiyetle eda ettiği beş vakit namaz gerçekte her daim Allah’ın adını yüceltme, onu anma ve hayatın merkezine yerleştirmek gibi anlamlar taşımaktadır. Müslümanların birer Miraç ikramı olarak gördükleri namaz böylece gerekli teslimiyet ile eda edildiğinde dünya ve ahret dengesinin biri lehinde diğerini ihmal ederek gerçekleştirilmesine imkân ve ihtimal bulunmamaktadır. Bu anlamda Miraçta Sevgili Peygamberimiz ile Yüce Rabbimiz arasında gerçekleşen diyalog ve selamlaşmanın (tahiyyat) bir Miraç hediyesi olan namazlarımıza yerleştirilmiş olması namazın müminin miracı sayılması bakımından son derece önemlidir. Bu nedenle Mirac - ı Nebi vesilesiyle hem bu gecenin izzet ve itibarına ortak olmak üzere namazlarımızı gereken dikkat ve ciddiyetle eda etmek hem de bu vesileyle Allah katındaki durumumuzu sık sık gözden geçirmemiz gerekmektedir. Müslümanın korku ve ümit içindeki arayışı uçurumun kenarındaki insanlık için her zaman umut olacaktır. Dünyanın gidişatına dikkat kesilmek, insanlığın hissedilir düzeyde maneviyat kaybına maruz kalmasına sebep olan fitnelere karşı uyarılmasına birer vesile olan Kur’an-ı Kerim’in apaçık ve duru mesajlarına kulak kesilmek gerekir. Cenab - ı Allah’ı unutmaya yol açan hile ve desiselere karşı Kur’an’la yenilenmek, namazla dirilmek ve insanlık için hayırlı ümmet müjdesine layık olmak gerekir. Miraç, bütün bu hususları bize hatırlatan yönleriyle her birimiz için bir rahmet ve mağfiret vesilesidir.

Bugün bize düşen Miracın metafizik mahiyetini, bütün ayrıntıları ile ele almak değil, miracın ruhu, manası, hikmeti, hakikati ve evrensel mesajları üzerinde yeniden düşünmektir. Mübarek gün ve gecelerin bugün eriştiği anlamları ihmal etmeksizin değerlendirmek gerekir. Bu duygularla bütün Müslüman kardeşlerimizin kutlu Miraç Kandilini tebrik ediyor, Miraç Kandilinin aziz milletimizin, İslam aleminin Ispartalı hemşehrilerimizin ve bütün insanlığın yüksek değerlerle yücelmesine vesile olmasını Cenab - ı Hak’tan niyaz ediyorum.

Bu haber 705 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...