77 yaşındaki kanserli hasta yaşama tutundu

24 Mayıs 2014 10:18

Devlet Hastanesi'nde yapılan operasyonla kanser teşhisi konulan hastanın akciğerindeki tümör başarıyla alındı. 77 yaşındaki Ayşe Hardal, erken teşhis sayesinde yaşama tutundu.

Eğirdir ilçesindeki Huzurevi'nde kalan 77 yaşındaki Ayşe Hardal, öksürük şikâyetlerinin artması üzerine huzurevi yönetimi tarafından Devlet Hastanesi'ne getirildi. Burada yapılan tetkiklerde akciğerinin sağ bölümünde kitle tespit edilen hastaya hekimler cerrahi müdahale kararı aldı.

BAŞARILI BİR OPERASYONDU

Devlet Hastanesi Göğüs Cerrahisi Uzmanı Dr. Sedat Güneş,  Devlet Hastanesi’nde bu tür müdahalelerin artık yapılabildiğini söyledi. Güneş, ‘’Hastanemizde muayene olan hastamızın akciğerinde bir kitle tespit ettik. Yapılan tetkiklerde bu kitlenin alınabileceğini gördük.  Cerrahisini yaptık. Başarılı bir operasyon geçirdi. Bundan sonra kemoterapi polikliniğinde takibi sürecek. Hastamızın şu anda bir sıkıntısı yok. Üç hafta oldu ameliyat olalı. Takipleri normal seyrediyor’’ dedi. 

TAKİBİ SÜRECEK

Devlet Hastanesi Onkoloji Uzmanı Ahmet Dirican da ‘’Hastamız için 4 ila 6 seanslık kemoterapi uygulanacak. Hastamızın tedavisinin iyi olması sonucu böyle bir kararı verdik. Sağlık durumu çok iyi. Devlet Hastanesi'nde hem göğüs hastalıkları, hem onkoloji cerrahisi olarak tedavisini devam ettireceğiz’’ diye konuştu. 

KENDİMİ İYİ HİSSEDİYORUM

Akciğerindeki kitle alınan 77 yaşındaki Ayşe Hardal ise,  ‘’Eğirdir Hastanesi’nde öksürüğe yakalandım. Bir buçuk aya yakın devam etti. Beni huzurevi yönetimi göğüs cerrahisine yönlendirdi. Devlet Hastanesi'ne geldim. Akciğerde sağ bölümde sorun çıktı. Önce tüp tedavisi uygulandı. Daha sonra ameliyat olabilir mi diye araştırma yapıldı. Karar verildi ameliyata aldılar. Doktorlarıma çok teşekkür ederim. Hepsinden Allah razı olsun. Şu anda kendimi iyi hissediyorum. Yürüyebiliyor yemek yiyebiliyorum. Allah'a şükür. Şimdi takibimiz sürecek. Haftada bir kez buraya geleceğiz’’ şeklinde konuştu.        

 

 

 

 

 

 

Bu haber 623 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...