Poliparklar geliyor

24 Mayıs 2014 10:24

Belediye Başkanı Günaydın, yeni dönemde trafik ve otoparklara ilişkin önemli projeleri hayata geçirecek. Günaydın ilk etapta 3 otopark projesinin yapımına aynı anda başlayacak. Projeler tamamlanınca ortaya 1400 araçlık otopark alanı çıkacak. Yapılan otoparkların işletmesini ise Belediye yapacak. Vatandaş ekonomik otopark hizmeti alacak.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, seçim öncesinde verdiği sözlerin yerine getirilmesi için çalışmalara başladı. İlk etapta Isparta’nın en büyük sorunlarından biri olan otopark sorununa el atacak olan Günaydın, 3 projeyi aynı anda hayata geçireceğini söyledi.

ANA CADDELER HEDEF ALINIYOR

Mimar Sinan Caddesi, Cumhuriyet Caddesi, 6 Mart Caddesi, 113. Cadde ve Kaymakkapı Meydanı’nda trafik ve otopark yoğunluğunu ortadan kaldırıcı tedbirler aldıklarını belirten Günaydın, bu doğrultuda birçok otopark projeleri hayata geçirileceğini bildirdi. İlk etapta Sağlık Müdürlüğü arkasında kamulaştırılması tamamlanan 750 araçlık yeraltı otoparkının inşaatına başlanacağını müjdeleyen Günaydın, ‘‘Burada daha öncede açıkladığımız gibi yeraltına 3 katlı, 700 araçlık otopark planlıyoruz. İnsanları için asansörler ve merdivenler olacak. Arabasını park eden rahatlıkla şehir merkezine çıkabilecek. Önümüzdeki süreçte İl Özel İdaresi mülkiyetindeki alanında kullanılması için çalışmalar yapıyoruz. Biz projemizi hazırladık eğer uygun görülürse projeye o bölgeyi de dahil edeceğiz. Sayın Valimizle görüştük daha sonradan Sağlık Müdürlüğü hizmet binasının olduğu alanın da projeye dahil edilebilme durumu var. Tabi yanındaki ticari binalar da gelecekte bu projeye dahil edilecektir. Böylece o bölgede büyük bir otopark halkımızın hizmetine sunulmuş olacak’’ dedi.

POLİPARK GELİYOR

Öte yandan 113. Cadde bölgesinde de polipark sistemi yani modern otopark yapılacağını anlatan Günaydın, söz konusu arsanın Belediye mülkiyetine kazandırılması için çalışmalara başlandığını söyledi. Polipark sistemi ile modern bir otopark yapacaklarını kaydeden Günaydın, kapasitenin 450 olacağını bildirdi.

BELEDİYE ÖNÜNDE YERALTI OTOPARKI

Belediye Başkanı Günaydın, hemen başlayacak 3. Otopark Projesinin de Prof. Dr. Hasan Gürbüz Çay Bahçesi altında gerçekleştirileceğini açıkladı. Belediye hizmet binası önünden parkın bitimine kadar olan alanda yeraltına 3 katlı otopark yapacaklarını duyuran Günaydın, ‘’Bu projeyle ilgili hiçbir engelimiz yok. Şu an zemin etütleri alınmaya başladı. Belediyemiz önünden parkın bitimine kadar 250 araçlık 3 katlı yerin altına otopark yapacağız. İnsanlar çay bahçesinde otururken altını otopark olarak kullanacağız. Projelerimizi hazırladık’’ şeklinde konuştu.

5 YILDA 150 MİLYON TL'LİK PARK YATIRIMI

Başkan Günaydın, halen otopark olarak kullanılan Halı Sarayı bodrum katında da düzenleme yapılacağını söyledi. Burada yapılacak düzenleme ile 60 araçlık ilave yapılacağını belirten Günaydın, ‘’Yeni yapacağımız otoparkların işletmesi için bir birim oluşturacağız. Amacımız para kazanmak değil. Ucuz olarak bu hizmeti sunarak halkımızı otopark kullanmaya alıştıracağız. 5 yılda otopark projelerine 100-150 milyon TL arasında yatırım yapmayı hedefliyoruz. Bir gün gelecek otoparklara koyacak araç bulamayacaksınız. Isparta o açıdan örnek bir kent olacak’’ dedi.

 

Bu haber 636 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...