“Dün taşeron sistemini savunanlar bugün timsah gözyaşları döküyor

24 Mayıs 2014 10:27

TBMM’nin sivri dilli milletvekillerinden olan CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, SDÜ Atatürkçü Düşünce Topluluğu’nun davetlisi olarak dün Isparta’ya geldi. Konferans öncesi partisini ziyaret eden Batum, ‘’Türkiye'de dün taşeronluk sistemini savunanlar bugün timsah gözyaşları döküyorlar. Bu ahlaksız düzene son verecek olan parti CHP’dir’’ dedi.

Dün Isparta'ya gelen CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, parti binasında basın toplantısı düzenledi. İstanbul Okmeydanı'nda polis ile bir grup arasında çıkan olaylar sırasında, İsmail Kurt'un yaşamını yitirdiğini belirten Batum, şunları söyledi.

‘'DEMOKRASİ TARİHİNDE ÖRNEĞİ YOK’'

‘’Benim aslında bugün iki yerde olmam gerekiyordu. Eskişehir Mahmudiye de inanılmaz şekilde tüm kurumların içini boşaltan AKP iktidarı maalesef yandaşlaştırdığı kurum olan YSK’nın inanılmaz kararıyla bu ilçede seçimleri yenileme kararı aldı.  İkincisi Uğur Kurt,  polis kurşunuyla kafasından vurularak yaşamını yitirdi.  Olaylar,  Hopa'da bir öğretmen olan Metin Lokumcu'nun gazdan yaşamını yitirmesiyle başladı. Bu ülkenin Başbakanı olduğunu iddia eden diktatör özentisi kişi 'ne var adamın biri ölmüş bana ne' dedi. Ardından bir ay içinde dünya demokrasi tarihinde görülmemiş şekilde Ethem Sarısülük, Abdullah Cömert,  Mehmet Ayvalıtaş, Berkin Elvan yaşamını yitirdi. Berkin Elvan polis tarafından atılan biber gazı kapsülünün kafasına isabet etmesi ve polis olup olmadıkları halen şüpheli olan sivil kişilerin çivili sopalarıyla vurulan darbeler altında öldürüldü.  İki polis de o olaylar sırasında biri amirlerinin kovalayacaksın emrine uyarak düştü biri de şiddete dayanamadı kalbi durdu ve yaşamını yitirdi.  Tüm bunların ardından göstere göstere iktidarın gözü önünde iktidarın bilerek isteyerek yol açtığı ekonomik düzen sonucunda 301 maden işçimiz öyle maden kazasında filan değil doğrudan karbonmonoksit gazıyla zehirlenerek yaşamını yitirdi.

‘’İNSANİ DEĞİL’’

Bunlar olduğunda Türkiye'de bazı ahlaksızlar hiç bir şekilde oralı olmadı. Daha acımız soğumadan dün de polisi kurşunuyla Uğur Kurt diye bir gencimiz yaşamını yitirdi. Bu diktatör özentisi yine ortaya çıkıp gene bir şeyler söyleyebilir. 'Senin işin neydi orada. Bana ne öldüyse. Polisim havaya atmış sana gelmiş orada işin ne' diyebilir hatta taraftarlarına yuhalattırabilir bile. Herkesin gözü önünde bir şey oldu. Bu kabul edilebilir insani değil. Bunu insani kabul edenlere, buna neden olanlara insan denmesi mümkün değil." 

‘’TİMSAH GÖZYAŞLARI’’

Birileri beğensin beğenmesin 4 kişiden birinin bu ülkede CHP'ye oy verdiğini kaydeden Batum, " Bunun bilincinde olmalıyız. Biz bu insanlara güvence verebilecek, bu duruma yol açanları yakasından tutuğumuz gibi tekmeyle layık olduğu yerlere atacak tek gücüz tek partiyiz ve bunu yapmalıyız. Bakmayın siz bugün televizyonlarda son 10 gündür ağlayanlara. Peki, bu insanlar 1980'lerden başlayarak taşeron sistemi getirilirken, geçici memur getirilirken, işçiler vardiyalarda taşeron olarak tamamen iktidarın iki dudağına bağlı olarak çalıştırılırken bazıları pantolon askılarını oynata oynata ekonomi uçuyor. Böyle bir ekonomi görmedik diyorlardı. Bu ne yahu? İnsan geçici memur olur mu? Sözleşmeli memur mu olur? Yarını olmayan işçi mi olur dediğimiz zaman bunları görmezden gelerek ağzını açmayanların bu ölümlerde payı var. Şimdi ağlayanlara ben timsahın gözyaşları diyorum. Ama o gözyaşı altında halen çalışmaya devam eden buna rağmen Tayyip gibi adamların iki dudağı arasında çalışmak zorunda olan milyonlar var. Bunların tek bakacağı parti CHP.  Biz Türkiye'de bu biçare taşeron çalışan insanları, ocaktaki yangın bittikten bir gün sonra işe gönderilen insanları bu ahlaksız düzenden kurtarabilecek tek partiyiz" diye konuştu. 

'MİLLET SEVDİĞİNDEN

OY VERMİYOR'

Bu milletin sevincinden sevgisinden AKP'ye oy vermediğini belirten Batum, "Bu sosyal yapı iktidarın üstünlüğünü getirir. Taşeron çalışan yarın işsiz kalacak. Memur ne yapacak? Eskiden yer beğen derlerdi. Şimdi 11 aylık olup çık dışarı deniyor. Ya bu nisanlar Tayyip gibi adamların iki dudağına bağlı kalacak ya da CHP'ye beni bu durumdan kurtarır mısınız diyecek. Biz de evet kurtaracağız. Bunun için 6 ok bizim vazgeçmeyeceğimiz bir şeydir" dedi

‘’6 OKU ANLATIN’’

Batum, "CHP'nin 6 okunun altısının birden Türkiye'de demokratik, sosyal, hukukun üstünlüğüne dayalı, bağımsız bir Cumhuriyet için ne kadar önemli olduğunu birbirimizle konuşmamız ve Türkiye'nin sorunlarına sadece bu ilkelerin çözüm üreteceğini paylaşmamız lazım" görüşünü de iletti.  

Bu haber 689 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...