Türk Halk Müziği Topluluğu 30 Mayıs’ta konser verecek

26 Mayıs 2014 15:21

Kültür ve Turizm İl Müdürü Abdullah Kılıç, Türk Halk Müziği Topluluğu tarafından 30 Mayıs Cuma günü Saat: 20:00’da SDÜ, Prof. Dr. Lütfi Çakmakçı Kültür Merkezinde konser verileceğini duyurdu.

Kılıç; “İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesinde, kültürümüzü yaşatmak ve gelecek nesillerimize aktarmak amacıyla, 18 yaş ve üstü herkese, Isparta Teke yöresinin oyunları öncelikli olmak üzere Ankara’nın seğmeni, Ege’nin zeybeği, Karadeniz’in horonu ve diğer yörelerimizin halk oyunlarını oynamak, öğrenmek amacıyla İl Müdürlüğümüzce, Türk Halk Oyunları Topluluğu 2013-2014 dönemi için çalışmalarına Halk Eğitim Merkezi öğreticilerinden Emrah AKAR yönetiminde 65 kişilik ilk oluşturulan ekibinden seçilen 16 kişilik kursiyeriyle profesyonel bir ekip çıkarmayı hedefleyen Topluluk 04 Kasım 2014 tarihinde başlayan çalışmalarını 2014 yılı Mayıs ayı sonunda tamamlanacaktır. 

Yine İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesinde, Akdeniz’in, Ege’nin ve İç Anadolu’nun kesişme noktasında olan zengin bir halk kültürüne sahip olan İlimizin halk müziğini tanıtmak ve hatta daha da zenginleştirmek için il içi ve il dışı etkinliklere de katılarak İlimizi temsil etmek amacıyla 32 kişinin katılımıyla kurulan Türk Halk Müziği Topluluğu, Özel Eğitim, Mesleki Eğitim Merkezi Müzik Okulu öğretmenlerinden Deniz YILDIZ şefliğinde, Öğretmenler Ortaokulu Müzik Öğretmeni Ali Osman YILDIZ yardımcılığında, 30 Ekim 2014 tarihinde başlayan koromuz çalışmalarını 2014 yılı Mayıs ayı sonunda tamamlanacaktır. 

Sözkonusu topluluklar bugüne kadar yaptıkları çalışmalar ile ilgili konser ve gösterilerini 30 Mayıs 2014 Cuma günü, Saat: 20:00’da SDÜ, Prof. Dr. Lütfi Çakmakçı Kültür Merkezinde icra edeceklerdir.

Sözkonusu konser ve gösteri programı ücretsiz olup, tüm halkımız davetlidir” dedi.

Bu haber 578 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...