“Ülkemiz açısından sevindirici buluyorum”

26 Mayıs 2014 15:27

Isparta Birleşik İşadamları Derneği (ISBİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Sofulu ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte, işadamları Isparta Belediyesi şirketleri arasında yer alan ve BELMAŞ bünyesinde kurulan Bimsblok Fabrikası, İzolasyon ve Yalıtım Fabrikası ile Mikronize Tesisleri’nde incelemelerde bulundu.

Isparta Belediyesi şirketleri arasında yer alan BELMAŞ bünyesinde günde 56-60 bin adet üretim gerçekleştiren bimsblok fabrikasının ardından büyük bir yatırım ile kurulan İzolasyon ve Yalıtım Fabrikası ile Mikronize Tesislerinde tüm deneme üretimleri tamamlandı. Pomgrand markasıyla üretilen izolasyon ve yalıtım malzemesi 15 Haziran 2014 tarihinden itibaren satışa sunuluyor.

ISBİAD Yönetim Kurulu ve işadamları satışa sunulacak olan Pomgrand’ın üretim tesisleri olan İzolasyon ve Yalıtım Fabrikası ile Mikronize Tesisleri’nde incelemelerde bulundu. Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın ev sahipliğinde tesisleri inceleyen dernek yönetici ve üyeleri tesislerin tamamen otomasyon sistemiyle faaliyet göstermesi ve pomza kökenli ürünlerin Türkiye’ye hizmet verecek olmasından dolayı son derece mutlu olduklarını söylediler.

ISBİAD adına açıklamalarda bulunan derneğin fahri başkanı Eyüp Avcular, bugüne kadar pomzanın briket olarak satıldığını ancak son kurulan tesislerle bunun daha da ileriyle götürüldüğünü dile getirdi. Briket olarak pomzanın çıkarılışı, elde edilişinde toprak karışımının olduğunu ancak bunun yeni tesislerle aşıldığını anlattı. Avcular, “Yeni tesislerde safi pomzanın yalıtım malzemesi olarak kullanılacak olması önemli. Yine bunun yanı sıra pomzanın tabi malzeme olması da büyük önem taşıyor. Binalarda artık mantolama kanuni bir zorunluluk haline geldi. Mantolama lokomotif hal almıştır. Piyasada bugüne kadar ağırlıklı olarak strafor kullanılır. Bu malzemede 5-10 yıl sonra deforme olur ve kendisini yok eder. Ancak pomzadan yapılacak olan bir mantolama ve yalıtım 100 yıl dayanıklı olur inancındayım. Yeni kurulan tesislerin Isparta’ya kazandırılmasında emeği bulunan başta sayın belediye başkanımıza ve yöneticilerine teşekkür ediyoruz” dedi.

BELMAŞ bünyesinde kurulan İzolasyon ve Yalıtım Fabrikası’nda elde edilen kaliteyi geliştirme yönündeki deneylerin kurulan laboratuvar ortamında devam ettirildiğini kaydeden Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın ise, “En kaliteli izolasyon malzemesini yakaladık. Bunu yeterli görmüyoruz. AR-GE üzerinde devamlı uzmanlarımız çalışmalarını sürdürüyor” şeklinde konuştu.

Kurdukları laboratuvarla da Türkiye’nin laboratuvarı olmak istediklerini aktaran Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, genç kimyagerlerin ortaya konulan vizyon çerçevesinde AR-GE çalışmalarını sürdürdüğüne değindi.

Pomgrand markasıyla üretilen malzemenin 15 Haziran 2014 tarihi itibariyle piyasada olacağını aktaran Başkan Günaydın, TSE için de gerekli başvuruya hazırlandıklarını dile getirdi. Günaydın, “Malzememizi ve markamızı Türk halkına tanıtmaya başlıyoruz. Şu anda fabrikamız saatte 15’er ton üretim kapasitesine sahiptir. Fabrikamızda her şey otomatik olarak çalışmakta. İzolasyon Yalıtımın yanında mikronize tesislerimizde hemen devreye giriyor. Bu gelişmeleri ülkemiz açısından sevindirici buluyorum” görüşlerinde bulundu.

Başkan Günaydın ayrıca tesisleri inceleyen ISBİAD Yönetim Kurulu’na ve işadamlarına da ziyaretlerinden dolayı teşekkürlerini iletirken, “Isparta’da kurulan bu tesisin sevincini bugün birlikte yaşıyoruz. Kendilerine tesislerimize gösterdikleri ilgiden dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi. 

 

 

Bu haber 614 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...