“Çıtayı daha da yükselteceğiz”

4 Ekim 2012 18:40

Vali Memduh Oğuz,  Isparta İl Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Mehmet Or’u makamında ziyaret ederek başarı ve hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

İl Emniyet Müdürlüğünde Resmi Törenle karşılanan Vali Memduh Oğuz, Emniyet Müdürlüğü Şeref Defterini imzaladıktan sonra makama geçerek İl Emniyet Müdürü Mehmet Or ile bir süre sohbet etti.

Yeni Emniyet Müdürü Mehmet Or’a hayırlı olsun dileklerinde bulunan Vali Memduh Oğuz, Isparta’nın emniyet ve asayiş yönünden sağlam bir il olduğunu, İl Emniyet Müdürü Mehmet Or’un bu çıtayı daha da yukarıya taşıyacağını belirtti.

Vali Oğuz konuşmasında; “Isparta, emniyet ve asayiş bakımından sağlam ve sağlıklı bir vilayet olmakla beraber, bu sağlığını emniyet ve asayiş hizmetini ifa edenlerin ciddi gayreti ile kazandığının da bilincindedir.

Polis bölgesinde emniyet müdüründen tüm görevlileri kadar, jandarma bölgesinde il jandarma komutanından nefere kadar tüm görevlilerimiz görev bölgelerinde sorumluluklarını tam ifa ederek vazife yaparlarsa işte o bölgenin adı, o vilayetin adı asayişi güzel vilayet olur. Bu doğrultuda Isparta’nın asayişi düzgündür derken bu arkadaşlarımızın üstün gayretleriyle bu hale gelmiştir. Şimdi aynı anlayışla yeni emniyet müdürümüz kendisinden önce görev yapan arkadaşların çizgisini daha da yükseltmek üzere, varsa ufak tefek aksaklıkları onları da tamamen gidermek üzere görev almış bulunuyor.

Çok yakından biliyorum, çok yakından şahit oldum; benim görev yaptığım üst düzey emniyet görevlisi arkadaşlarım dünyanın başka yerinde İngiliz Polisine, Alman Polisine, Amerikan Polisine ders vermiştir. Yani onların bizden alacakları vardır, çok şükür hem mülki idare olarak hem de teknik idare olarak emniyet ve asayiş hizmetleri, güvenlik, terörle mücadelede her konuda dünya güvenlik güçlerinin üstünde bir standardımız var bizim. Yeni göreve başlamış emniyet müdürü arkadaşımızın da böyle uluslar arası düzeyde tecrübeleri var.

Bizim mevzuatımız, bizim kanunlarımız özellikle 5442 sayılı kanun valiyi tanımlarken Vali; il’de emniyet ve asayişin başıdır diye tarif eder. Vali il’de emniyet ve asayişi temin etmek için tüm kolluk kuvvetlerine, polis, jandarma ve özel kolluk kuvvetlerine doğrudan görev verebilir. Bu doğrultuda vatandaşımız valiyi polis teşkilatının başı olarak da görürse doğru görmüş olur. Dolayısıyla bugünkü bizim ziyaretimiz bir mesleki ziyarettir aynı zamanda.

Burası bizim teşkilatımızdır, kardeşimiz böyle bir teşkilata gelmiştir. Bu görev kendisine hayırlı olsun, uğurlu olsun. Isparta ona uğurlu gelsin, hem mesleki başarısına hem de aile saadetine vesile olsun” dedi.

Ziyaretten duymuş olduğu memnuniyeti ifade eden İl Emniyet Müdürü Mehmet Or, Vali Memduh Oğuz’un önderliğinde yürütülen projeleri daha da ileriye götürmek için ekibiyle birlikte çalışacaklarını belirtti.

Emniyet Müdürü Or konuşmasında; “Sayın Valimize bu ziyaretlerinden dolayı çok teşekkür ederiz. Bu ziyaretleriyle bize şeref verdiler, onur verdiler.

Bu zamana kadar Sayın Valimin önderliğinde Isparta ilinin asayiş ve emniyetinin sağlanması konusunda ve sosyal projelerde Türkiye ortalamasının üzerine çıkılmıştır. Tabi bu Sayın Valimizin emniyet teşkilatına verdiği destekler sonucunda olmuştur. Bu destek doğrultusunda arkadaşlar çok güzel işler yapmışlar ve çıta yüksek tutulmuş. İnşallah bizde bu çıtayı daha da yükseltmeyi düşünüyoruz.

Isparta’ya atanmış olmaktan son derece mutluyuz, bizde elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Şu an ilçelerimizle, kamu kuruluş temsilcileriyle ve sivil toplum kuruluş temsilcileriyle sürekli görüşüyoruz. Bu güne kadar il genelinde halkı rahatsız edecek ciddi bir asayiş olayı gözükmüyor, bu huzur ve güvenin devam ettirilmesi için Sayın Valimizin önderliğinde elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz.

Özellikle ekip sayımızı arttıracağız. Sayın Valimize bu konuyu arz ettim, sokaktaki polis sayısını arttırarak kanunlar çerçevesinde yetkilerimizi kullanarak huzur ve güvenin devam ettirilmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi.

Ziyaret karşılıklı iyi dilek ve temennilerle sona erdi.

 

                 

Bu haber 617 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...