Konya’da Ispartalılar Derneğinden yeni bir konferans

27 Mayıs 2014 15:48

Konya’da bulunan   Ispartalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından 26.cısının tertip edildiği konferanslar serisinin  bu ay  24 Mayıs  2014 Cumartesi akşamı  yapıldı.Selçuklu Belediyesi Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkezi Eğitim Salonunda düzenlenen geceye  Ispartalı hemşehrilerimiz katıldı.

Toplantı öncesinde konuşan Dernek Başkanı Ramazan Alan “Değerli Hemşehrilerim, Dernek olarak bugüne kadar insanı ilgilendiren tarihi,dini,kültürel,milli,manevi,v.b.konularda konferanslar verildi.Sağlıkla ilgili  seminer ve konferanlar düzenledik.Bu günkü konumuzda yine sağlıklı eğitim alanında bir konu, insanın kendini ifade edememesi,kendini anlatamamasının ne kadar zor  ve yaşamı boyunca önemli bir proplem olduğunu bilmemiz gerekir.” dedi.

Dernek Başkanının  Konuşmasının akabinde  Uzman Eğitimci Mehmet Toşur tarafından “Yediden Yetmişe Konuşma Bozuklukları ve Tedavi Yöntemleri”  konulu konferans verildi. Konferansta  konuşma bozuklukları ile ilgili  sorunların yaşandığını ,kekemeliğin bir sağlık sorunu değil eğitim sorunu olduğunu dile getiren Mehmet Toşur, özellikle  çocuklardaki konuşma bozuklukları ve tedavileri  güncel örneklerle açıkladı. Konferansın akabinde  karşılıklı sorulu cevaplı  gecenin ilerleyen saatlerine kadar süren program sonunda dernek başkanı Ramazan Alan, Mehmet Toşur’a  Teşekkür plaketi vererek,konuşmacı olarak katılımlarından, hemşehrilerimize gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti.  

Bu haber 615 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...