“Girdi fiyatlarının artışı zam yapmamızı zorunlu kılıyor”

4 Ekim 2012 18:43

Kebapçı, Lokantacı, Pastacı ve Fırıncılar Odası Başkanı Nuri Erdeğer, başta un olmak üzere ekmeğin maliyetindeki artışın devam etmesi halinde ekmeğe zam yapmak zorunda kalacaklarını söyledi.

Son günlerde ekmek maliyetini etkileyen unsurlarda unundan tuzuna kadar bir artış söz konusu olduğunu ifade eden Kebapçı, Lokantacı, Pastacı ve Fırıncılar Odası Başkanı Nuri Erdeğer; “Bilindiği gibi ilimizde ekmeğe uzun süredir zam yapmıyoruz. Ekmekteki temel unsur olan un fiyatlarında ciddi artış yaşanmıştır. Un fiyatlarında iyileşme yani indirim  olması halinde zam yapmayabiliriz. Ancak, son bir haftada un fiyatlarındaki artıştan sonra fırıncılar da ekmeğe zam yapmaya hazırlanıyor.

Bazı iller ekmeğe sessiz sedasız zam yaparken, biz ise halâ zam yapmadık. Ispartalı fırıncılar olarak bu konuda istişare toplantısı yapacağız ve bu toplantını ardından yeni fiyat tarifesini belirleyeceğiz.

Son bir hafta içinde un fiyatlarında çok ciddi artış gözlüyoruz. Fırıncı üyelerimiz ile 2-3 gündür bu konuyu düşünüyor ve görüşüyoruz. Diğer iller, un fiyatlarındaki artıştan sonra fırıncılar ekmeğe sessiz sedasız 15 kuruş zam yaptı. Bu illerde 60 kuruşa satılan ekmek, son 2 gündür tavan fiyat olan 75 kuruştan satılıyor” dedi.

Bilindiği gibi; Isparta’da350 gramküçük ekmeğin fiyatı 65 krş,700 grambüyük ekmeğin fiyatı 1 lira 25 kr’ştan satılıyor.

 

 

Bu haber 755 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...