“Herkes muhtar olabilir ama herkes muhtarlık yapamaz!”

27 Mayıs 2014 15:55

Son seçimlerde Muhtarlar Derneği Başkanı seçilen Mehmet Gönül, yeni dönemde bir tabela derneği olmadıklarını kanıtlayacaklarını söyledi. Şehrin asıl yöneticilerinin muhtarlar olduğuna dikkat çeken Gönül, “Yeni dönemde yeni projelerimiz olacak. Ama önce tüm muhtarlarımızın sorunlarını toplayıp bir dosya haline getiriyoruz” dedi.

Muhtarlar Derneği Başkanlığı’na yeni seçilen ve 20 yıldır İstiklal Mahallesi Muhtarlığı görevini yürüten Mehmet Gönül, hedeflerini açıkladı. İlk olarak mahallelerdeki eksiklikleri ve muhtarların şikâyetlerini alarak bir dosya oluşturacaklarını ve bunu Vali Vahdettin Özkan ile Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a ileteceklerini bildiren Gönül, “44 muhtar arkadaşımızla yakın zamanda bir araya geleceğiz” dedi.

EN ÇOK AKEDAŞ’TAN ŞİKÂYETÇİYİZ

Muhtarlarla yaptıkları ilk görüşmelerde en çok şikayet edilen konunun elektrik olduğunu ifade eden Gönül, “Şuanda mahallelerdeki en büyük sorun sokak lambalarının söndürülmesi ve sökülmesi. Bu durumdan çok büyük sıkıntı çekiyoruz. Bazı mahallelerde sosyal tesis eksikliklerimiz var. Gülistan, Anadolu, Halıkent mahallelerindeki sokak lambaları söndürüldükten sonra mahallelerde sarhoş, hapçı, balicilerin arttığını söylüyorlar. Ayrıca sokaklarda kavga, dövüşler de artmış. Muhtarlar gittiğinde AKEDAŞ’ta muhatap bulamadıklarını da söylüyorlar. Müfettiş gelip inceleyecek deniliyormuş. Sokak lambasının müfettişle ne alakası var” dedi.

MUHTARLIK MESLEĞİNİ KARİYER SAHİBİ YAPMAK İSTİYORUZ

Öte yandan muhtarları ve Muhtarlar Derneği’ni  kariyer sahibi yapmak istediklerini açıklayan Gönül, şunları söyledi; “Derneğimiz vardı ancak bir faaliyetini göremedik. Bundan sonra faaliyetlerimizle derneğimizin adını duyuracağız. Muhtarlarımız 24 saat vatandaşların hizmetinde olacak. Son seçimde muhtar adayı patlaması oldu. Kamuoyunda maaş artışı çok işlendi. Ancak aylık gelir kadar muhtarın gideri de var. Aldığı maaş tümüyle muhtarlık hizmetleri için masrafa geçiyor. 870 lira maaş büyük bir para gibi görünüyor ama seçildikten sonra işin içinden çıkılamıyor. Önceden muhtarlık hizmeti fahriydi. İlk muhtar olduğumda maaş 1 milyon civarındaydı. Bu da o dönemde çok komik bir rakamdı. Muhtarlığın maddi tarafından ziyade manevi tarafı daha büyük.

“YENİ PROJELERİMİZ VAR”

Öte yandan yeni dönemde yeni projelerimiz olacak. Bunları gerekli mercilere ileteceğiz. Bu hafta Belediye Başkanımızı ziyaret edeceğiz. Mahallelerimizin sorunlarını sayın başkanımıza dosya halinde sunacağız.

“HERKES MUHTAR SEÇİLEBİLİR AMA HERKES MUHTARLIK YAPAMAZ”

Bu arada muhtarlıkta son dönemde bir talep patlaması olduğunu gördük. Seçimlerde 44 mahalle muhtarımızdan 21’i yeni seçildi. 6 muhtar aday olmadı, 15’i de seçimi kaybetti. Herkes muhtar seçilebilir muhtar adayı olabilir. Ama herkes muhtarlık yapamaz. Bunlar çok ayrı şeyler. Bu yüzden muhtarlık mesleğini gelir kapısı gibi düşünmemek gerekiyor. Tamamen maneviyatı yüksek bir iş, gönül işi.”

Bu haber 669 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...