Anadolu’nun yöresel ürünleri ayağımıza geldi

28 Mayıs 2014 15:57

YÖREDER’in organizasyonuyla gerçekleştirilecek olan Yöresel Ürünleri Tanıtım Günleri’nin açılışı bugün saat 11.00’da Süleyman Demirel Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılacak. 28 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasında açık olacak tanıtım günlerine 27 ilden 52 esnaf katılıyor.

Isparta önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacak. Yöresel Ürünleri Tanıtma ve Koruma Derneği’nin (YÖREDER) düzenlediği Yöresel Ürünleri Tanıtım Günleri, Antalya’nın dışında bu yıl ilk kez Isparta’da gerçekleştirilecek. 28 Mayıs-1Haziran tarihleri arasında Süleyman Demirel Kongre Merkezi ve Sergi Sarayı’nda gezilebilecek olan tanıtım günlerinin açılışı bugün saat 11.00’da yapılacak.

ISPARTA ÜRÜNLERİNİN TANITIM SORUNU VAR

YÖREDER Genel Başkan Yardımcısı Sedat Kolcuoğlu, derneğin kurulmasında ilham kaynağının Yalvaç İlçesinin Aşağıkaşıkara köyü kayısısı olduğunu söyledi. Isparta’nın ürünlerinin tanıtım sorunu yaşadığını dile getiren Kolcuoğlu, Yöresel Ürünler Tanıtım Günleri’nin de İlimiz esnafı için bir fırsat olduğunu ifade etti.

İLK KEZ GELİYORLAR

Isparta’da düzenlenecek olan tanıtım günlerine 27 ilden 52 esnafın katılacağını belirten Sedat Kolcuoğlu, “2010 yılından beri Antalya’da Yöresel Ürünler Organizasyonu yapıyoruz. Minimum 50 bin ziyaretçisi var. Antalya’dan hiç çıkmadık. Esnafımızdan Antalya dışına çıkalım talepleri geldi. Ben de ilk yer olarak Isparta’da yapalım dedim. 27 ilin birçoğu Isparta’ya ilk kez geliyorlar” dedi.

ISPARTA PROJEYİ SAHİPLENDİ

Öte yandan 81 ili Isparta’ya getirmek istediklerini kaydeden Kolcuoğlu, “Isparta bunu kaldırır. Burada bir kültür ve hemşehri buluşturma şansı da yaratacağız. Sayın Valimiz, Belediye Başkanımız ve Rektörümüz başta olmak üzere Isparta bu projeyi sahiplendi. Turizm, el sanatları, tekstil, sanayi ürünleri var. Şuanda ağırlıklı olarak gıda ürünleri yer alıyor. Kültür Turizm Müdürlüğü stant kuracak. Isparta’nın kırsal turizm alanları tanıtılacak” şeklinde konuştu.

ISPARTA ESNAFI BEN NEDEN YOKUM DİYE SORGULASIN

Öte yandan Isparta esnafının bu tür etkinliklerde yer almaya cesaret edemediğini dile getiren Kolcuoğlu, bunun için de sivil toplum örgütleri veya belediyelerin öncü olması gerektiğinin altını çizdi. Kolcuoğlu, “Türkiye’nin birçok yerinden esnaf var Isparta esnafı ben burada neden yokum  diye sorgulasın. Isparta esnafını birilerinin cesaretlendirmesi lazım” dedi.

HEM TANITIM GÜNLERİNE KATILACAK

Diğer taraftan Isparta Halk Eğitim Merkezi’nin de tanıtım günleri kapsamında geniş bir alana sahip olacağını belirten Sedat Kolcuoğlu, “Bunun yanı sırada SDÜ’den, belediyeden, Turizm ve Kültür Müdürlüğü başta olmak üzere kurumlardan da standartlar kurulacak” diye konuştu.

 

 

 

Bu haber 657 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...