"Esnafımız daha çok faydalansın istedik"

28 Mayıs 2014 15:59

SDÜ'nün bu yılki mezuniyet programı geçmiş yıllara göre farklı olacak. Daha önce 1 günde gerçekleştirilen tören bu yıl 5 gün sürecek. SDÜ Rektörü Hasan İbicioğlu, mezuniyeti 5 gün yaymalarındaki temel amacın; Esnafın menfaatleri olduğunu vurguladı.

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu,  önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek olan mezuniyet töreni hakkında bilgilendirme yaptı. mezuniyet konusunda SDÜ ile Isparta'nın et ve kemik gibi olduğunu ifade eden İbicioğlu, "Çünkü Isparta ve Üniversite bütünleşmek zorunda. Her yıl yaptığımız mezuniyet etkinliklerinde bazen festivallerle aynı güne geliyordu. Biz bu sene mezuniyet etkinliklerini parçalara böldük biz bunu düşünürken mezuniyete gelen aileleri, akrabaları kısaca herkes geldiklerinde ya yağmurdan Isparta’yı gezemiyorlardı ya da gelip gidiyorlardı. Farklı günlere yayarak Isparta esnafının da yüzünün güldürülmesi. Bir güne toplayıp mezuniyet etkinliğini insanlar bir gün kalıp hemen gitmeleri değil de Isparta’yı da gezmelerini sağlamak amacıyla her fakülteden temsilci öğrencilerin bulunduğu genel bir mezuniyet yapacağız" dedi.

İLK TÖREN 6 HAZİRAN'DA

Öte yandan Rektörlük mezuniyet töreninin 6 Haziran saat 18:00’da yapılacağını dile getiren İbicioğlu, "7 Haziran'da da Mühendislik Fakültesi ayrı bir mezuniyet töreni yapacak, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ayrı bir mezuniyet töreni yapacak. 9 Haziran'da da Fen Edebiyat Fakültesi ayrı bir mezuniyet töreni yapacak. Son olarak 11 Haziran'da da Ziraat Fakültesi ayrı bir mezuniyet töreni yapacak. Burada farklı mezuniyetlere gelen öğrenci velileri farklı zamanlarda Isparta’da gezme şansı olacak diye düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

 

Bu haber 665 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...