"Huzur içinde yat, Allah seni korusun"

28 Mayıs 2014 16:03

Demirel'in 65 yıllık hayat arkadaşı Nazmiye Demirel, ölümünün birinci yıl dönümünde dualarla anıldı. Eşinin mezarına Isparta güllerinden oluşan demet bırakan Süleyman Demirel: "Huzur içinde yat, Allah seni korusun, Allah rahmet etsin" dedi.

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, geçen yıl hayatını kaybeden eşi Nazmiye Demirel için Isparta'da düzenlenen mevlit törenine katıldı. Özel uçakla SD Havalimanı'na inen Demirel'i Vali Vahdettin Özkan, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, CHP Milletvekili Ali Haydar Öner, eski bakanlardan Cavit Çağlar, kardeşi Şevket Demirel ile aile dostları karşıladı. Memleketi Atabey ilçesine bağlı İslamköy'e gelen Demirel, Demirel Külliyesi'nin yanındaki Şehribanhatun Camisi'nde okutulan mevlide katıldı ve yapılan duayı otomobilin içinde dinledi.

EŞİNİN MEZARINA GÜL DEMETİ BIRAKTI

Daha sonra 65 yıllık hayat arkadaşı Nazmiye Demirel'in mezarına giden Demirel, Isparta güllerinden oluşan demedi, üzerinde "9. Cumhurbaşkanı ve Türkiye'nin babası Süleyman Demirel'in 65 yıllık hayat arkadaşı, Mesut ve Kübra Şener'in kızları, ömrünü eşinin yanında millete hizmetle geçiren Nazmiye Demirel Hanımefendi burada yatıyor" yazılı mezara bıraktı.

ÜZGÜNDÜ

Burada eşine "Huzur içinde yat, Allah seni korusun, Allah rahmet etsin" diyen Demirel, duasını yaptıktan sonra eşinin mezarı başında hazırlanan yere oturdu. Burada da yapılan duaları dinleyen Demirel'in üzgün olduğu gözlendi.

"İNŞALLAH HERŞEY MİLLETİMİZİN İSTEDİĞİ GİBİ OLUR"

Duaların ardından, gazetecilere açıklamada bulunan Süleyman Demirel, "Hayat arkadaşım Nazmiye Demirel'i ve onun hatırasını anmak için buradayız" dedi. Demirel, anma törenine katılanlara teşekkür ederek, bu kadirşinaslığın kendilerini çok memnun ettiğini dile getirdi. Duaların kabul olmasını temenni eden 9. Cumhurbaşkanı Demirel, "Ülkemizin, memleketimizin hayrına olsun. Herkese tekrar tekrar teşekkür ediyorum. İnşallah herşey milletimizin istediği gibi olur. Çok teşekkür ederim" diye konuştu.

"ŞU ANDA ÖBÜR DÜNYAYLA MEŞGULÜZ"

Demirel, gazetecilerin gündemle ilgili sorularına ise "Gündemle ilgili sorular bu dünyaya aittir, biz şu anda öbür dünyayla meşgulüz, onları yarın sorun" yanıtını verdi. Demirel'in kardeşi Şevket Demirel de anma törenine katılanlara teşekkür ettiklerini belirtti. Törene 9. Cumhurbaşkanı Demirel'in kardeşleri Şevket Demirel, Hacı Ali Demirel ile Afife Ünlü de katıldı. Duanın ardından Nazmiye Demirel ilk ve ortaokulu ile İslamköy'deki Hacı Yahya Demirel ortaokulu öğrencileri Nazmiye Demirel'in mezarına çiçek bıraktı ve okul olarak elde ettikleri dereceler hakkında Demirel'i bilgilendirdi. 9. Cumhurbaşkanı Demirel, daha sonra Orkav’da verilen yemeğe katıldı.

YEMEĞİN ARDINDAN İLİMİZDEN AYRILDI

Yemek programının ardından Demirel, tekrar özel uçakla Ankara'ya gitti.

Bu haber 1159 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...