“MHP ihaleye girmeyecek ama, başkasını ihaleye sokarak ihaleyi alacak”

4 Ekim 2012 18:48

MHP İl Başkanı İsa Yalçın’ın, il başkanlıklarının bulunduğu Belediye işhanı 5. Katındaki yerle ilgili yapılacak ihaleye girmeyeceklerini açıklamasını olayı saptırma olarak değerlendiren Belediye eski Başkanı Hasan Balaman; “Evet, MHP ihaleye girmeyecek ama bir şahsı ihaleye sokup ihaleyi kazandırdıktan sonra o şahıstan o yer kiralanacak” dedi.

Belediye eski Başkanı Hasan Balaman, 9 Ekim Salı günü Belediye tarafından dördüncü defa ihaleye çıkarılacak olan ve şuanda MHP İl Başkanlığı tarafından kullanılan yerle ilgili şok iddialarda bulundu.

YALÇIN; “İHALEYE BİR DAHA GİRMEYECEĞİZ”

Bilindiği gibi MHP İl Başkanı İsa Yalçın, geçtiğimiz hafta bu konuda yaptığı açıklamada; “Evet, bir şuanda bulunduğumuz yer için yapılacak ihaleye artık  girmeyeceğiz. Bize bir yeri bile çok gördüler. İhaleye katılmayacağız. Ancak, ihaleye girip de orayı alan kişi ile masaya oturup pazarlığımızı yaparız. O kişi orayı bize kiralar veya kiralamaz. Orası sonra belirlenecek konu” açıklamasında bulunmuştu.

BALAMAN; “MHP İHALEYE TAŞERON BİR KİŞİ SOKACAK”

Belediye Eski Başkanı Hasan Balaman ise, ihaleye girmeyeceğini açıklayan MHP’nin parti adına gerçekten ihaleye girmeyeceğini ancak taşeron bir isim belirleyip o kişiyi ihaleye sokacağını iddia etti. Balaman bu konuda yaptığı açıklamada; “Bilindiği gibi şuanda MHP’nin kullandığı Belediye İşhanı 5. Katındaki yer daha önce de çeşitli tarihlerde ihaleye çıkarılmış ama bir türlü ihale edilememişti.

“BURADAN İHBAR VE İDDİA EDİYORUM”

Bu önümüzdeki günlerde yapılacak ihale dördüncü ihale oluyor. Ben buradan ihbar ve iddia ediyorum. MHP İhaleye girmeyecek ama bir taşeron şahıs ihaleye girecek ve ihaleyi alıp orayı kuzu kuzu MHP’ye kiralayacak. Ben buradan tüm yetkili mercileri bu konuyu araştırmaya ve gerekli incelemeleri yapmaya davet ediyorum.

“SAYIN GÜNAYDIN HANİ HZ. ÖMER ADALETİ UYGULUYORDU?”

Öte yandan, Isparta’nın en merkezi yeri olan İşhanında bulunan ve normalde 15 – 16 bin lira olması gereken yer 600 bin TL muhammen bedelle ihale edilecek. İhalede ise 500 bin liraya verilecek. Nerede kaldı Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın Hzr. Ömer adaleti. Sayın Başkan Hz. Ömer adaleti derken bizim bilmediğimiz bir Ömer’den mi bahsediyor. Hani, tüy bitmemiş yetimin hakkını koruyordu. Böyle peşkeş çekerek mi koruyacak?” dedi.

İHALE 9 EKİM SALI GÜNÜ SAAT 14.00’TE

Tartışmalara neden olan ve dördüncü defa yapılacak olan mülkiyeti Belediye’ye ait Belediye İşhanı 5. Katındaki yerin ihalesi 9 Ekim 2012 Salı günü saat 14.00’de Belediye İhale Salonunda gerçekleştirilecek. Söz konusu yerin muhammen bedeli ise KDV dahil 600 bin TL olarak bildirildi.

 

Bu haber 648 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...