Bu işte bir çelişki var!

29 Mayıs 2014 15:20

Orman Bölge Müdürlüğü’nde 23 geçici işçi kadrosu için 2512 kişi başvururken, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün istihdama katkı sağlamak amacıyla kırsal kesimde başlattığı istihdam projesine ise sadece 25 kişi dahil edebildi.

Isparta’da kurumlar arasında bir garip durum yaşanıyor. Orman Bölge Müdürlüğü’ne sadece 5 ay 29 gün çalışmak üzere 23 geçici işçi kadrosu için 2512 kişi başvururken, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tüm kırsalda yaşayan işsizlerin istihdamına yönelik geliştirdiği projeye ise sadece 25 kişi dahil oldu.

TARAMA İKİ AY SÜRDÜ

Milli Eğitim Müdürlüğü örgün eğitim dışındaki işsiz gençlerin iş kollarında istihdam edilmesine sağlamak amacıyla tüm kırsalda alan taraması yaptı. İki ay süren alan taraması, ilçelerde Milli Eğitim Müdürlükleri ve Halk Eğitim Merkezleri aracılığıyla yapıldı. Sadece ilçelere değil belde ve köylere de ulaşıldı. Ancak yeterli sayı yakalanamadı. İl genelinde projeye sadece 25 kişi dahil edilebildi.

GİDERLERİ KARŞILANACAKTI

Proje kapsamında hizmet sektöründe istihdamlarının sağlanması için işsiz gençlerin, TUREM ve Meslek Eğitim Merkezinde eğitime tabi tutulması planlandı. Kurs boyunca da tüm ihtiyaçları kurum tarafından sağlanacaktı. Eğitimlerin tamamlanmasının ardından, kursiyerler Antalya bölgesindeki otellerde, sanayide de ara eleman olarak istihdam edilecekti. Ancak yeterli katılımın olmaması nedeniyle kurs açılamadı. 

                

 

Bu haber 616 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...