“Faydalı olmadığım yerde durmam”

29 Mayıs 2014 15:22

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, geçtiğimiz gün sosyal medya aracılığıyla paylaştığı ve “Acaba istifa mı edecek?” söylentilerine neden olan duygusal mesajına açıklık getirdi. Faydalı olamadığı noktada görevde durmayı düşünmediğini bildiren Şenol, “Ancak şu an böyle bir durum söz konusu değil” dedi.

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, önceki gün sosyal medya hesabı aracılığıyla yazdığı ve istifa edeceği yönünde yorumlara neden olan “Benim için idealler uğruna sonuna kadar savaşmak yok artık!” şeklindeki mesajı sonrası gazetemize açıklamada bulundu. Yazılanların kamuoyunda yanlış anlaşıldığını, sadece duygu yüklü ve sitemkâr birkaç cümle yazmak istediğini ifade eden Şenol, şunları söyledi; “

“PARTİMİZDEN BİLE MHP’YE YÖNELEN BİR TEVECCÜH OLDU”

İnsanlar kongre sürecinde yönetime gelirken idealleriyle gelir ve başarılı olmak ister. İdeallerin bittiği yerde mücadelenin de çok üst seviyede olacağını zannetmiyorum.

Seçim öncesinde yaptığımız çalışmaların sonucunu almamız gerekiyordu. Eğer başarı yoksa insanlar başarısızlığın sebebini sorgularlar ve herkes de bunun hesabını verir. Biz iddialı ve başarılı bir şekilde yola çıktık. Canını dişine takan bir ekip çalışması yaptık. Ama AKP’nin karşısında kim kazanacak algısında MHP’ye yönelen bir teveccüh oldu. Bu belki dışarıda belli bir toplum kesiminde olabilir. Ama partimizin belli bir kesiminde de bu oldu. Bizi üzen, kıran nokta bu. Hem partide görev almış, partide bir yerlere talip olmuş, partiyi desteklemesi gereken sivil toplum kuruluşları seçimlerde partiyi ekarte ederek MHP’yi desteklediler.

Biz seçimin sonucunu üstlenmiştik. Ne kadar negatiflik olsa da biz örgütsel olarak bunu aşamadığımız için sorumluluğu üstlendik, çalışmadığımız için değil.

“GÖREVE YAPIŞIK DEĞİLİZ!”

İstifa etmemiz ve görevden alınmamız için çalışmalar yaptık. Bunlar çalışan bir örgütün şevkini bozuyor. Biz göreve yapışık değiliz. Biz genel merkeze istifamızı sunduk ama kabul edilmedi. Böyle durumlarda örgütün bütünleşmesi gerekiyor. Benim üyelerimden şüphem yok. Ama belli kesimler bu fırsatmış gibi bize saldırmaya başladılar.

“GÖREVDEN ALINMAMIZ İÇİN UĞRAŞANLAR VAR!”

Faydalı olamadığım noktada görevde durmayı düşünmem. Ancak görevden alınmamız istendi. Bu olmayınca da kara propaganda çalışmaları başladı. Kırgınlık var. Şuana kadar bizim örgütümüz Isparta’da en çok çalışan bir yönetimdir. Ama başarısızlığı da kabul ediyorum.”

“MİLLETVEKİLLİĞİNE ADAYLIĞI ŞU AN DÜŞÜNMÜYORUM”

Son olarak sosyal medya aracılığıyla verdiği duygusal mesaj sonrası “Acaba Şenol Milletvekilliğine aday mı olacak?” sorusunu gündeme getirdi. Böyle bir düşüncesinin bulunmadığını açıklayan Şenol, “Milletvekilliği seçimlerinde Ankara’dan aday gönderme değil Isparta’dan aday çıkarmak gerekir. Herkesin aday olma hakkı olduğunu düşünüyoruz. Benim böyle bir düşüncem şuanda söz konusu değil” şeklinde konuştu.  

Bu haber 654 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...