HEM’in ürünleri sergiye çıkmadan alıcı buluyor

29 Mayıs 2014 15:24

Halk Eğitim Merkezi’nin Yıl Sonu Sergisi, YÖREDER’in organizasyonuyla yapılan Yöresel Ürünler Tanıtım Günleri kapsamında gerçekleştiriliyor. Sergide Isparta vurgusunun yapıldığı el sanatları ürünleri daha görücüye çıkmadan satın alınıyor.

Açtığı kurslarla adından sıkça söz ettiren Halk Eğitim Merkezi (HEM), her yıl gerçekleştirdiği Yıl Sonu Sergisi için bu yıl farklı bir adres seçti. YÖREDER’in organizasyonuyla Süleyman Demirel Kongre ve Sergi Sarayı’nda dün açılışı yapılan Yöresel Ürünler Tanıtım Günleri’nde büyük bir alanda yıl boyunca kurslara katılanların ürünlerini sergileyen HEM, vatandaşlar tarafından ilk gün olmasına rağmen büyük ilgi gördü. Resimden, el sanatlarına, cam işlemeden birçok ürüne kadar 1000’den fazla eseri sergileyen HEM, Haziran ayı içerisinde Ankara’da düzenlenecek olan Isparta Tanıtım Günleri’ne de bu sergi ile hazırlık yapıyor.

ANKARA’NIN PROVASNI YAPIYORUZ

HEM Müdürü M. Emin Arseven, önceki yıllara göre gittikçe fazla ve güzel, kaliteli ürün çıkarmaya çalıştıklarını belirterek, “Profesyonel gibi yapılmış eline fırça almamış kişilerin yaptığı resimler var. El sanatları, nakış, giyim, hapishanede yaptığımız cam el işlemeleri var. Ankara’da düzenlenecek olan Isparta Tanıtım Günleri’nin bir provasını yapıyoruz. Ürünlerimizin büyük bir kısmını da orada sergileyeceğiz.

ISPARTA VURGUSU YAPILIYOR

Bizim ürünlerimizde yöresel. Bakıldığında gül figürlerinden oluşan ürünler var. İğne oyasını gül figürleri ile yaptılar. Isparta vurgusu yapılan el sanatları oldu” şeklinde konuştu.

BEĞENDİĞİNİZİ ALABİLİRSİNİZ

Öte yandan HEM’in sergisinde beğenilen ürünler satın alınabiliyor.

 

Bu haber 731 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...