İHH Gazze´deki zulme dikkat çekti

30 Mayıs 2014 16:38

Isparta IHH İnsani Yardım Demeği, Gazze'de zulüm gören Müslümanlar için bir fotoğraf sergisi düzenleyerek olaya dikkat çekti.

Gazze'deki kardeşlerine sahip çıkmak için Mavi Marmara ile yola çıkan insanlara Uluslararası sularda gemiyi kuşatan İsrail 9 kişiyi de şehit etmişti. Bu olayın yıl dönümünde Isparta İHH İnsani Yardım Vakfı İl Temsilciliği bir fotoğraf sergisi açtı. Mimar Sinan Camii'nin önünde dün düzenlenen fotoğraf sergisi başlamadan bir basın açıklaması düzenlendi. Basın açıklamasında konuşan Isparta IHH İnsani Yardım Demeği Başkanı İdris Sezgin şunları söyledi;

Filistin toprakları işgal altındadır. Gazze abluka altındadır. İsrail zindanlarında çocuk ve kadınlar da dâhil binlerce Filistinli işkence görmektedir. İsrail, Filistinlilere karşı her gün sayısız suç işlemektedir.

Dünyanın gözünü boyamak için sadece kendi belirlediği ölçüde Gazze’ye giriş- çıkışa izin veren İsrail, böylece adalet isteyen insanların mutlu olup avunmasını beklemektedir.

Yahudiler dünya üzerinde bir devlet kurabilmek amacıyla 1930-1940 yılları arasında yoğun bir şekilde Filistin’e göç etmeye başlamışlardır. Bölgedeki Arapların bu göçe karşı çıkmasıyla bu olay bir Yahudi sorunu haline gelmiş, sorununun git gide büyümesiyle Kasım 1947’de Filistin’in, biri Yahudi diğeri Arap olmak üzere iki devlet arasında paylaştırılmasına karar verilmiş, ancak Arapların bu karara karşı çıkması ile İsrail Filistin savaşı başlamıştır. Bu savaş 14 Mayıs 1948’de İsrail devletinin kurulmasıyla hız kazanmış ve farklı şekillerde halen devam etmektedir.

Filistin, Yüce Allah’ın Kur’an’da Musa, Süleyman, Yahya, Davut ve İsa (as) peygamberlerimiz vesilesiyle bereketli kıldığı bir coğrafya, bizlerin Kabe’den önceki ilk kıblemizdir ve bu açıdan öncelikle bir iman kardeşliği meselesidir. Halife Ömer (ra)’ın fethiyle başlayıp, Osmanlı ile devam eden 1300 yıllık bir İslam Toprağı meselesidir. Yani Filistin sorumluluğumuz hem Kur’ani, hem de tarihsel bir sorumluluktur.

Üstelik Filistin Yahudilerden değil Hıristiyanlardan alınmış olup, Filistin’in Hıristiyanlar ve Yahudilerden önceki sahipleri de Filistinlilerdir ve bu nedenle Filistin’in Yahudilerce işgali aynı zamanda açık bir zulüm ve haksızlıktır.

Filistin Filistinlilerindir, Filistin ümmetindir.

Ümmet, kardeşlerine sahip çıkmak ve Filistin’e uygulanan ambargonun kaldırılmasına katkı sağlamak için Mayıs 2010’da Gazze’ye doğru deniz yoluyla bir yolculuk başlatmış, bu yolculuk devam etmekte iken İsrail askerleri 31 Mayıs günü sabahın ilk saatlerinde yolculuğa katılan gemileri kuşatarak Mavi Marmara’ya çıkmaya çalışmışlardır. İsrail’in uluslar arası sularda yaptığı bu baskın sonucunda 9 silahsız kardeşimiz şehit olmuş, 4 yıldır komada olan kardeşimiz Uğur Süleyman SÖYLEMEZ’in de 24 Mayısta vefat etmesi ile Mavi Marmara baskınında şehit sayısı 10'a yükselmiştir.

Rabbimiz bizleri de şehitlerin şahitliğine ortak kılsın inşallah.

Mavi Marmara Yolcularının bu mücadelesini devam ettirmek ve Ümmetteki Kudüs bilincini canlı tutmak için olayın 4. yıl dönümü olan 31 Mayıs 2014’te İstanbul Sultan Ahmet Meydanından, geminin demirli olduğu saray burnuna doğru bir yürüyüş gerçekleştirilecektir. Bu yürüyüşe Türkiye’nin her bölgesinden katılım sağlanabilmesi için çeşitli sivil toplum kuruluşları organizasyonlar düzenlemektedirler. İsparta’mızda da yarın saat 23:30 civarında hareket etmek üzere ulaşımın ücretsiz olarak sağlanacağı bir organizasyon yapılmaktadır. Ispartalı kardeşlerimizi mavi Marmara ve Filistin davasına sahip çıkmak adına bu Özgürlük Yürüyüşe katılmaya davet ediyoruz.

Ayrıca bu yürüyüş öncesinde Mavi Marmara olayını zihinlerde bir kez daha tazelemek ve ümmetin en başta gelen sorumluluklarından olan Filistin sorununun halen devam ettiğini anımsatmak adına şehrimizde bir fotoğraf sergisi düzenliyoruz. Sergimiz saat: 19:00’a kadar açık olacaktır.

Yürüyoruz çünkü;

•Mavi Marmara Kudüs-Filistin mücadelesinin bir parçasıdır. Amacı Gazze’deki ablukanın kalkmasıdır. Ablukanın kalkması için sorumluluğumu^ devam etmektedir.

•Barış isteyen halklar İsrail’in karşısındadır. Türkiye halkının tamamı Mavi Marmara’nın tarafında, İsrail’in karşısındadır.

•Siyonistlere göre İsrail’in amacına uygun tek çözüm “Mavi Marmara’yı tarihten silmek, üzerini örtmek, hafızalardan çıkarmak ve unutturmaktır.” Ama Asla Unutturmayacağız.

•Gazze Özgürlük Filosu’nun tüm bileşenleri olarak, Mavi Marmara’da buluşan tüm cesur, iyi yürekler adına: 9 şehidimizi ve 10. şehidimiz Uğur Süleyman Söylemez’i; yeryüzündeki zulme karşı direnen tüm gençleri ve çocukları; şu an dünyadaki bütün kriz bölgelerinde canı pahasına çalışan tüm insani yardım gönüllülerini bir kez daha selamlıyoruz!

•Ortaya koyduğumuz olduğumuz birlik, beraberlik ve bütünlük tüm mazlumlara ve mağdurlara umut olacaktır.

Rabbim yeryüzündeki tüm mazlumlarının derdine ortak olanlardan kılsın bizleri.

Yıllardır IHH adına İsparta’mızda H. İbrahim KARDAŞ abimiz gönüllü olarak bu güne kadar tüm faaliyetleri yürütmüştür. Rabbim kendisinden razı olsun. Bundan sonra İsparta’mızda artık IFIH İnsani Yardım Demeği bu alandaki iş ve işlemleri üstlenmiş olup hepimize hayırlı olsun.

Bu haber 529 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...