"Güneykent´e enstitü ve laboratuvar kurulmalı"

30 Mayıs 2014 16:43

Türkiye’nin gül turizmi merkezi Güneykent’in Belediye Başkanı Fahrettin Gözgün,  beldede Gül Enstitisü ve akredite olmuş bir  laboratuar kurulmasının şart olduğunu söyledi.

Güneykent Belediye Başkanı Fahreddin Gözgün,marka  bir şehir olmak için elimizde gül varsa ikinci bir malzemeye ihtiyaç olmadığını  söyledi.  Isparta’nın gülde en önemli merkezinin Güneykent olduğunu bildiren Gözgün,  gül fiyatlarındaki istikrarsız politika nedeniyle üreticilerin mağdur olmasından sonra  beldedeki ürtecilerin güç birliği yaptığını belirtti.

GÜNEYKENT KOZMETİK A.Ş’Yİ KURDULAR

Güneykent Kozmetik A.Ş'yi kurduklarını ifade eden Gözgün, bu sayede her yıl üreticiye  açıklanan fiyatların üstünde  fiyat verdiklerini belirttti. Gözgün,  2 milyon liranın üreticinin cebine fazladan giren miktar olduğunu  dile getirdi. Şimdi kendi fabrikalarında gül yağı elde ettiklerini belirten Gözgün,  Japonya’dan iki ithalatçının yağ almaya geldiklerini  söyledi.

BURASI GÜL VADİSİ

öte yandan gül turizminin Japonya’da, BAKA ile katıldıkları  gül fuarıyla adımlarının atıldığını söyleyen Gözgün, bu fuarın ufuklarını açtığını kaydetti.  Gül turizmine yönelik çalışmaların bu süreçten sonra hızlandığını anlatan Gözgün,  akredite olmuş bir laboratuvar ve Gül Enstitüsü’nün mutlaka Güneykent’e kurulması gerektiğini dile getirdi.  Gözgün, “Burası gül vadisi. Burada turizm faaliyete başladıysa bir akademik birimin de olması gerekir.  Altyapıyı olşuturmada görev  tüm kurumlara düşüyor.  Isparta’yı artık dünyanın gül bahçesi olarak tanımlamak lazım” dedi.

 3 YIL SONRA 20 BİN TURİST

Önümüzdeki yıllarda 20 bin turisitin  Güneykent’e geleceğini  iddia eden Gözgün, “Güneykent’de  kadınlarımız üretici derneği kurdu. Gül motifleri ürünleri yapılıyor.  Güneykent’te şu anda boş insan yok.  Turizm parası gülden daha çok kazandıracak. Bu nedenle bunun yanında, yürüyüş parkurları, yamaş paraşütü,  ATV sporları gbi faaliyetler için altyapıyı hazırlıyoruz. Turizim faaliyetini 12 aya yaymak itiyoruz. Güneykent’e gelen turistlere gül toplatıyoruz.  Gül kahvaltısı yapıyorlar.  Eski usulde gül kaynatıyor,  kazana  su doldurup  altını  yakıyorlar.  Gül suyu üretiyorlar.  İleride butik oteller yapıp konaklama imkanı sunmayı hedefliyoruz.  Gülhaneler çoğalacak . Gelen turistleri  Gülbirlik’in eski bir fabrikası var. Burayı Gül Müzesi olarak projelendiriyoruz.  Gülçayı  imal  edeceğiz. Japonya’da 30 çeşit gül  çayı  var.  Gül suyunu içireceğiz. Çünkü gül bir şifa  kaynağı.  Gül  insana ferahlık veriyor, hafızasını açıyor.   Beldede eski bir hamam var. Burayı  spa markezi yapacağız.  Eski okulda kozmetik imalatı yapmayı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.  

 

 

Bu haber 978 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...