"Günaydın´ın Başkan seçilmesinde en büyük kabahat bizlerin"

30 Mayıs 2014 16:48

AK Parti İl Danışma Meclisi toplantısı dün AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıya AK Parti Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç, Recep Özel, İl Başkanı Osman Zabun ve çok sayıda partili katıldı.

AK PARTİ ÜLKEYE İSTİKRAR GETİRMİŞTİR

İl Danışma Meclisi'nin açış konuşmasını AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ömer Parlak yaptı. Parlak, AK Parti'nin kimsesizlerin kimi olmak için kurulduğunu belirterek "Yapamayacağımız hiç birşeyi söylemedik. Ama ne söylediysek yaptık. Bizim siyaset yapma geleneğimiz devlete ve millete hizmetten ibarettir. AK Parti milletten emaneti aldığı günden bugüne kadar bu anlayışla  hareket etmiştir. Bu sayede ülkede siyasetin yeniden tesis edilmesini sağlamış ülkeye istikrar getirmiştir” dedi.

"BÜYÜK ÇOĞUNLUK PARTİMİZİN ADAYINA EVET DİYECEKTİR"

Öte yandan eski Milletvekili Haydar Kemal Kurt, yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin kısa bir değerlendirmede bulundu. Kurt, "Ülke genelindeki büyük zaferin bizlere sağladığı teselliyle  büyük çoğunlukla Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı seçiminde kendi Cumhurbaşkanını seçen 'Evet' oyunu bizim partimizin göstereceği adaya verecektir.  Başbakanımızın aday olmasını tüm teşkilatımız bekliyor. Ona en büyük desteği sağlamak için sizlere güvendiğimi ifade ediyorum” diye konuştu. 

"GÖZÜMÜZÜN İÇİNE BAKA BAKA YALAN SÖYLEDİ!"

Diğer taraftan AK Parti  Milletvekili Recep Özel ise Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın 2. Uluslararası Davraz Kongresi'nde yaptığı açıklamaları eleştirdi. Günaydın'ın orada yaptığı konuşmada milletin gözünün içine baka baka yalan söylediğini iddia eden Özel, "Bu yalanlar düzeltilmeli. Isparta’da 'Ben geldiğimde 500 evi su basıyordu şimdi sıfır evi su basıyor' diyor. Evleri su basan vatandaşlarımız  vardı Davraz Mahallesinde.  Herhalde onları seyretmiyor. Kendisi Isparta’dan bi haber. Isparta’nın havasının temiz olduğunu, kirli havası bulunmadığını söyledi. Ama MÇK kömür yakımını yasaklıyor. Bu nasıl bir çelişki. Araçları yer altına gidecek trafik kurallarına uygun asfalt yapılıyor dedi. Bu nasıl oluyor? Yüksek Mimar olarak bize açıklamasını arzu ediyoruz. Gözlerimizin içine baka baka altyapı sorunları bitmiş  gibi bir Isparta’yı anlatmasını garipsedim. Davraz Kongresi’nin hangi amaçla yapıldığı belli. Ona uygun konuşması lazım. Kendisi kongre şehrinden bahsediyor. Burada 5 yıl otel yapımı konusunda kendisi engeller çıkardı. Sen hem Isparta kongre şehri olacak diyorsun  öbür taraftan otellerin  önüne en büyük engeli koyuyorsun. Bunu da Isparta’nın takdirine sunuyorum. 30  Mart’ın muhasebesini yaptık. Artık 10 Ağustos’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde Türkiye ortalaması üzerine çıkan oy hedefine ulaşarak bize yakışanı yapmamız gerektiğine inanıyorum" şeklinde konuştu.

"ISPARTA BÖYLE BİR BELEDİYE BAŞKANINI HAKETMİYOR"

AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç de seçimlerin çok ciddi bir iş olduğunu söyledi. Bu anlamda yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine daha iyi hazırlanılması gerektiğini bildiren Bilgiç, "Önümüzde 10 Ağustos’ta önemli bir seçim var. İlk kez halk kendi Cumhurbaşkanı’nı seçecek. Bu Türk demokrasisi, Türk siyaseti için önemli. Ispartalılar olarak buna çok iyi hazırlanıp AK Parti kadrolarına minnet borcumuzu ödememiz gerekiyor. 30 Mart tarihinde şunu gördük . Masa başında kağıt üzerinde yapılan hesaplarla siyaset olmuyor. Toplamalarla bölmelerle çıkarmalarla seçim neticesi alınmıyor. Seçim son derece önemli ve ciddi bir iş. Bizler bu devletin Türk demokrasininin, demokratik hayatının sorumluluğunu üzerine almış bir teşkilat olarak bu işi ciddiye almak mecburiyetindeyiz. Ciddiye almak aklen, fiziken herşeyimizle  sahada milletle  el ele olarak bu seçim çalışmalarını yürütmek gerekiyor" dedi. Ayrıca Belediye Başkanı Günaydın'ın Kongrede yaptığı konuşmada bir kez daha üzüldüğünü ifade eden Bilgiç, "Bir kez daha yerin dibine geçtim. Çünkü Isparta böyle bir belediye başkanını hak etmiyor. Bu şahıs milletin oylarıyla görevini üçüncü dönem sürdürüyorsa burada  en büyük kabahat bizlerindir. Biz Ispartalıya bu insanın gerçek yüzünü anlatma noktasında kifayetsiz kaldık. Bu sıkıntıları yaşamamak için bugünden itibaren Cumhurbaşkanlığı seçimlerine iyi bir şekilde hazırlanmamız,  tüm teşkilatlarımızla Isparta’ya yakışanı yapmamız gerekiyor. Bunun da yolu düzgün çalışmak  ve sandıklara sahip çıkmaktan geçiyor. Biz Isparta’da sandıklara sahip çıkmayı beceremedik. Belli odaklara hizmet eden emniyet ve ilçe seçim kurullarını aşma konusunda  kifayetsiz kaldık. Kabul edilemez sorumluluğumuz var. Kendi adıma bu sorumluluğun altında üzüntü içinde ezildiğimi ifade etmek istiyorum. Çumhurbaşkanlığı  ve Genel seçimlerde 30 Mart seçimlerini Isparta olarak unutturacağımızın sözünü Isparta adına veriyorum” dedi.

"NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ"

Son olarak AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, "Bin yılık tarihimizden aldığımız birikimleri aziz milletimizle  yürüdüğümüz bu yolda gücümüzün son damlasına kadar çalışmak ve bu milletin bize verdiği emaneti layıkıyla taşımak bizlerin en büyük vebali. Isparta teşkilatı olarak en uç noktaya kadar yürüttüğümuz çalışmaları izlediniz. Önümüzdeki süreç içinde Cumhurbaşkanlığı seçimi odaklı olarak bu milletin en layık olduğu noktaya ulaşması  için gerekli çalışma neyse bunu gerçekleştirmek en büyük arzumuzdur” ifadelerinde bulundu.

 

Bu haber 944 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...