Polis’ten vatandaşa ‘dolandırıcılık’ uyarısı

4 Ekim 2012 18:51

Isparta Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Şubesi polisleri dün cadde ve sokaklarda vatandaşları ‘Mobil İletişim Dolandırıcılığı’na karşı hem sözlü uyarıda bulundular hem uyarıcı broşürler verdiler.

Kendini polis, asker, savcı veya hâkim olarak tanıtıp kullanmakta olduğunuz telefon hattı ile dolandırıcılık yapan şahısları yakalamak adına Türkiye genelinde çok sık yaşanan bu olay Isparta’da da saman zaman yaşanıyor. Isparta Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polisler dün bu konuya dikkat çekmek ve vatandaşları bilgilendirmek için broşür ve afiş dağıttı.

OR; “SİZDEN KONTÖR İSTEYEN ŞAHISLARA İTİBARE ETMEYİN”

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan İl Emniyet Müdürü Mehmet Or, bu konuda vatandaşları uyararak; “Banka hesabına para göndermenizi isteyen şahıslara itibar etmeyin. Tanımadığınız hiç kimseye para veya kontör göndermeyin. 115 polis imdat hattını arayın.

“DOLANDIRICILAR VATANDAŞLARI KANDIRIP

YÜKSEK MİKTARDA PARALARINI ÇALIYOR”

Bu tür olaylarda şüpheliler, hedef olarak belirledikleri kişileri kullanmış oldukları GSM hattından arayarak kendilerini güvenlik görevlisi (Komiser, Baş komiser, Emniyette Müdür, Hakim, Savcı Asker) olarak tanıtıp “Resmi kurum ve kuruluşlarda görev yapan üst düzey konumundaki şahısların yakınlarının rahatsız edildiği, taciz edildiği, kendilerinin bu şahısları yakalamak için yaptıkları çalışma sonunda bu hattan arama yapıldığının tespit edildiğini söyleyerek temize çıkabilmeniz için yüksek miktarda konuşma süresi kadar para istemektedir. Sim kartınızın kopyalanarak yüksek miktarda görüşmeler yapıldığı belirtilerek bu kişilerin tespitinin yapılabilmesi için sizden konuşma süresi kadar lira talep etmektedir.

“ÖDÜL KAZANDINIZ MESAJINA İNANMAYIN”

Aradıkları kişilere “sizin ve başka vatandaşların cep telefonu numaralarını sizin adınıza teröristler kullanıyor çok konuşma yapılıyor. Size yüklü miktarda fatura gelecek biz bu şahısları tespit etmek için Türkiye genelinde operasyon yapacağız. Bunun için falan hesaba şu kadar lira göndermeniz gerekiyor operasyon bittikten sonra devlet masraflarınızı ödeyecek” şeklinde talepte bulunmaktadırlar. Öte yandan, cep telefonunuza “ödül kazandınız” şeklinde mesaj gönderip, mesaj gönderen kişiyi arayıp ne ödülü kazandığınızı sorunca “yüklü miktarda para ödülü kazandığınızı ancak ödülü alabilmek için verilen hesaba veya hatta şu kadar lira göndermeniz gerektiğini söylemektedirler.

“BÖYLE BİR DURUMLA KARŞILAŞIRSANIZ

HEMEN POLİS MERKEZİNİ ARAYIN”

Telefon konuşmalarınızda T.C No. Ve Kimlik Bilgilerinizi hiçbir şekilde kimseye söylemeyiniz. Bu tür kötü niyetli kişiler genellikle konuşması ve aksanı düzgün ikna kabiliyeti yüksek konuşmalar yapan kişilerdir. Hiçbir resmi kurum görevlisi sizden kesinlikle konuşma süresi ya da konuşma süresi karşılığı kuruş  veya lira istemez. İsteniyorsa dolandırıyorsunuz demektir. Asla inanmayın, isteklerini yerine getirmeyin. Sizi arayan numarayı hemen en yakın Polis Merkezine veya Cumhuriyet Başsavcılığına bildirerek müracaatta bulunun” dedi.

 

Bu haber 1744 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...