Uluslararası II. Davraz Kongresi’nin Anayasa, Demokrasi ve Ekonomi Paneli Gerçekleşti

31 Mayıs 2014 13:05

II. Uluslararası Davraz Kongresi’nin öğle oturumu, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Anayasa Uzlaşma Komisyonu Üyesi Faruk Bal, Cumhuriyet Halk Partisi Konya Milletvekili ve Anayasa Uzlaşma Komisyonu Üyesi Atilla Kart, Kamu Denetçisi ve 22. Dönem Nevşehir  Milletvekili Mehmet Elkatmış, SDÜ Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yüksel Metin ve Atılım Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şeref İba’nın katılımıyla gerçekleşen  “Anayasa ve Demokrasi” oturumu ile başladı. Oturumda, “Demokrasi Tartışmaları”, “Küreselleşme ve İnsan Hakları”, “Çok Kültürlülük”, “İnsan Hakları ve Demokrasi”, “AB Süreci ve Türk Demokrasisi”, “İnsan Haklarının Ulusal ve Uluslararası Alanda Korunması ile İlgili Sorunlar ve Gelişmeler”, “İnsan Haklarındaki Güncel Tartışmalar”, “Türkiye’de Yeni Anayasa” başlıklı konular tartışıldı.

Daha sonra ise SDÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Albeni başkanlığında gerçekleştirilen “İş Dünyasında Yeni Trendler” konulu oturuma geçildi.  TÜMSİAD Genel Başkanı Dr. Hasan Sert, BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ile TÜRSAB Genel Sekreteri Çetin Gürcün’ün konuşmacı olarak katıldığı panelde,  değişen iş dünyasıyla beraber insan kaynaklarının da hızla değiştiği, ülkenin kalkınması açısından birlik içerisinde hareket edilmesi gerektiği söylendi. Teknolojik gelişmeler, yeni ve genç nesillerin iş dünyasına katılımı ve değişen iş ihtiyaçları sektörlerinde sürekli dinamik bir yapıda olmasını zorunlu hale getirdiği belirtildi.  

Tümsiad Genelbaşkanı Hasan Sert; Türkiye'nin 2023 vizyonu içersinde 500 milyar dolarlık bir ihracat hedefi olduğunu vurgulayarak bu rakamın yakalanması için Türkiye'deki tüm kesimlerin işbirliği ve dayanışma çerçevesinde çaba sarfetmesi gerektiğini söyledi.

Baka genelsekreteri Tuncay Engin; Kalkınma ajansları ve Baka hakkında bilgiler vererek ekonominin gelişmesinde kalkınma ajanslarının rolünden bahsetti. Son yıllardaki ihracat rakamlarındaki gelişmelere de dikkat çeken Engin; bunun girişimcilerin kalkınma ajanslarıyla olan ortak çalışmalarının bir ürünü olduğunu söyledi.

Son olarak Türsab Genelsekreteri Çetin Gürcün: Türkiye'nin son yıllarda turizm anlamında ciddi bir mesafe kaydettiğini rakamsal değerlerle açıkladı.  Türk turizminin geleceğinden ümitli olduğunu belirten Gürcün; Türkiye'nin turizmin bazı alanlarında en fazla atak yapan ülke olarak birincilikler  elde ettiğini söyledi.

Program sonunda tüm konuşmacılara II. Davraz kongresi hatırası olarak kristal ve seramik hediyeler takdim edildi.

 

 

 

Bu haber 628 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...