“Türkiye’yi böyle bilmiyorduk!”

31 Mayıs 2014 13:08

2. Uluslararası Davraz Kongresi’ne katılmak üzere Isparta’ya gelen Amerikalı heyet, ülkemizle ilgili önyargılarının kırıldığını açıkladılar. Heyetten bir temsilci, “Türkiye’ye gelmeden önce burayı güvenli olmayan, her yerde terörün olduğu bir yer zannediyorduk. Ancak ülkemize döndüğümüzde olumlu görüşlerimizi tüm çevremize aktaracağız” dedi.

2. Uluslararası Davraz Kongresi, amacının dışında farklı etkileşimlere neden oldu. Amerika’dan ülkemize gelen heyetin Türkiye izlenimleri bir anda değişti. Türkiye’ye geldiklerinden bu yana duyusal bir atmosfer yaşadıklarını belirten heyet, “Daha önce Türkiye’yle ilgili farklı önyargılarımız vardı. Ancak kırıldı. Türkiye’deki insanlarla, gazetecilerle, işadamlarıyla yoğun ilişkiler içinde çalışmak istiyoruz” dedi.

GİDERKEN OLUMLU TÜRKİYE İMAJIYLA DÖNECEĞİZ

Kongreye gelmekle çok memnun kaldıklarını ifade eden heyet, şunları söyledi; “Türkiye’deki insanları tanımak, doğru tanımak ve giderken olumlu Türkiye imajıyla dönmek kongre olmasının ötesinde olumlu kazanımlara vesile olmuştur. Önemli insanlarla geldik. Kongreye talip olmamız demek değerli temsilcilerimizin ve yöneticilerin onayını almış demektir. Amerika’da başarılı olacağına inanıyoruz. Amerikalı olmanız, Asyalı olmanız önemli değil. Biz birer insanız. Aynı şeyleri istiyoruz, huzur ve barış istiyoruz. Çocuklarımız için iyi bir eğitim istiyoruz, ekonomik olarak konfor ve gelişmek istiyoruz. Farklılıklar içinde birlikte yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor. Farklı olmayı doğal bir durum olarak kabul etmemiz gerekiyor. Ve bu farklılık içinde barış içinde yaşamanın öğrenilmesi gerekiyor.

TÜRKİYE’DEN ÇOK ETKİLENDİK

Bu kongrenin buna faydalı olacağına inanıyoruz. Türkiye’ye uzun süreli ilişkilerimiz var. NATO’da aynı yerdeyiz anlaşmalarda birbirimizi destekliyoruz. Amerika ve Türk halkı birbirlerini seviyorlar. Türkiye’ye ilk geldiğimizde önyargılıydık ancak gördükçe bu kırıldı. Yanlış iletişimi kırmak için bu tür organizasyonlar önemli. Gelecek Türkiye’nin. Çünkü genelde genç insanları burada görüyoruz. Çok etkilendim. Gelmeden önce Türkiye’nin güvenli olmayan her yerde terörün olduğu bir yer zannediyorduk. Ancak şimdi Amerika’ya döndüğümüzde bunun tam tersini yani olumlu görüşlerimizi tüm çevremize aktaracağız”.

 

 

Bu haber 666 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...