“Isparta’ya istihdam sağlayacak Yeni fabrikamızı 5 ayda tamamlayacağız”

4 Ekim 2012 18:52

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, 3 bin 600 metrekare kapalı alanı bulunacak olan Pomza esaslı doğal yalıtım malzemeleri üretilen bir fabrikayı kısa sürede tamamlayarak hizmete açacaklarını belirterek; “Bu fabrikamızla hem Isparta ekonomisine katkıda bulunacağız hem de istihdam sağlayacağız” dedi.

Fabrikadaki ekipman ve makinelerin tamamen Türk malı olacağını ifade eden Belediye Başkanı Günaydın fabrikanın hizmete açılması ile Isparta ekonomisini şaha kalkacağını söyledi.

Başkan Günaydın, konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Bilindiği gibi ikinci Belediye Başkanlığım döneminde benden önceki dönem satılan fabrikaları ve değerleri bir bir geri aldım. Hatta bu yetmedi yeni fabrikalar da kurdum. Yeni kurduğumuz Isbaş fabrikasında günde yüz bin Bimsblok üretiliyor.

Tabi boş durmuyorum. Şimdi yeni bir fabrika daha kuruyoruz. Isparta ekonomisine artı değer sağlayacak bir projeyi daha faaliyete geçireceğiz. 5 ay gibi kısa bir sürede yapımını tamamlayacağımız bu fabrika üretim kapasitesi bakımından Dünyanın en büyük fabrikası olacaktır.

Pomza esaslı doğal yalıtım malzemeleri üretilecek olan bu fabrikayı inşallah 5 ay sonra hizmete açacağız. Bu fabrikamızın makineleri yüzde yüz Türk malı olacak. Biz bu fabrikayı kısa süre içerisinde faaliyet geçireceğiz. Fabrikanın kapalı alanı 3 bin600 metrekareolacak

Tabi bu fabrikanın istihdama katkısı da büyük olacak.  Şimdiden İngilizcesi iyi olan Kimyagelerler arıyoruz. Üretimini yapacağımız malzemenin formülü çok önemli. Bu formülü yapabilecek kimyagerlere ihtiyacımız. Fabrika açıldıktan sonra Isparta ekonomisinde de önemli bir kalkınma sağlanmış olacak” dedi. 

Bu haber 661 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...