Ekoturizm kapasitesinin geliştirilmesi hedefleniyor

2 Haziran 2014 16:35

INSPIRECO Ekoturizm  Çalıştayı  21-22 Mayıs 2014 te yerli-yabancı ortaklar ve sektör temsilcilerinin katılımlarıyla Eğirdir Mavigöl Otel Toplantı Salonu’nda gerçekleşti. Çalıştaya  Eğirdir Kaymakamı Dr.Yalçın Yılmaz, Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, SDÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. M. Cengiz Kayacan katıldı. 

Proje kapsamında Isparta Valiliği Avrupa Birliği Projeleri Koordinasyon Merkezi, Süleyman Demirel Üniversitesi AB Dokümantasyon Araştırma ve Uygulama Merkezi koordinatörlüğünde, Almanya, İtalya, Yunanistan, Slovenya ve Türkiye'den, STK, kamu kurumu, araştırma merkezi ve özel sektör olarak geniş bir yelpazeye sahip ortakları ile birlikte Avrupa Birliği düzeyinde, ekoturizm alanında   mesleki eğitim sektöründe yenilikçi yaklaşımlar gerçekleştiren Eco-Destinet Projesini transfer ederek, Isparta'nın Ekoturizm kapasitesinin geliştirilmesi ve Ekoturizm Stratejik Planının hazırlanmasını gerçekleştirecek. Proje ortakları ekoturizm alanında doğal yaşamdan organik tarıma kadar farklı alanlarda sahip oldukları deneyim ve uluslararası etkinlikleri ile INSPIRECO projesinin başarılı uygulamasına katkı sağlayacaklar. INSPIRECO Ekoturizmde Yeni Meslekler: Isparta Üzerine Örnek Çalışma' projesi bölgesel ve ulusal düzeyde kurulacak network, ekoturizm aktörleri için hayat boyu öğrenmeyi sağlayacak eğitim modülü, istihdam kapasitesinin arttırılmasının sağlanması, etiketleme gibi proje faaliyetleri ile Isparta'nın ekonomik gelişimine katkı sağlayacak.

 Isparta’nın ekoturizm potansiyelinin belirlenip geliştirilmesi amacıyla 2012 yılında başlayan proje kapsamında daha önce Slovenya ve Yunanistan’da gerçekleşen toplantıların ardından  Eğirdir’de bir araya gelen katılımcılarla workshop yapıldı. Ekip Kovada Milli Parkı, Yazılı Kanyon, Adada Antik Kenti’nde incelemelerde bulundu.

 

Bu haber 681 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...