“Müthiş bir hizmetle karşı karşıyayız”

2 Haziran 2014 16:44

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya Milletvekili, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Anayasa Komisyonu Üyesi, devlet eski bakanı Faruk Bal, küçük bir atölyeden başlayarak bugün büyük bir üretim tesisi haline gelen Ahşap Ağaç Oymacılığı ve Prof. Dr. Turan Yazgan Etnografya Müzesi’nde incelemelerde bulundu. Milletvekili Faruk Bal, “Müthiş bir hizmetle karşı karşıyayız” dedi.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın ev sahipliğinde gerçekleşen ziyaretlerde Milletvekili Faruk Bal ilk olarak Ahşap Ağaç Oymacılığı Atölyesi’ni ziyaret etti. Ham bir ağaç olarak atölyeye giren ve daha sonra çeşitli amaçlar için gül motifleriyle bezenerek el emeği, göz nuruyla ortaya çıkan eserleri inceleyen MHP MYK Üyesi, devlet eski bakanı Faruk Bal, özellikle yapımı devam eden Gökkubbe’nin giriş kapısı olarak kullanılacak olan kündekari yöntemi ile yapılacak kapının maketini inceledi.

Çalışanlara başarı dileklerini ileten ve tebrik eden Milletvekili Faruk Bal, yaptığı değerlendirmede “Isparta Belediyesi’nin ufuk açan, vizyoner Belediye Başkanının Isparta’ya, Türkiye’ye hatta Dünya’da da önemli olarak değerlendirebileceğimiz bir hizmetini inceledik” dedi.

Küçük bir atölyede başlayan çalışmaların aradan geçen süre içerisinde çok büyük mesafeler kat ettiğini görmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Faruk Bal, “Eski Türk motifleri başta olmak üzere, Picasso’nun tablolarına kadar bu sanatı ağaca yansıtan, kapılara yansıtan müthiş bir hizmetle karşı karşıyayız. Başkanı ve çalışma arkadaşlarını böyle bir hizmeti sundukları için bir kez daha tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Burası Türkiye’de tek bu konuda çalışan yer haline geldi. Bütün ürünler tek nüsha olarak yapılıyor. İkinci bir örneği yok. Yoğun emek ürünü. Fabrikasyon hiçbir şey yok, tamamı el işçiliği. Malzemesi kaliteli, gelecek nesillerin, nesillerine ulaşabilecek nitelikte. Bu kadar geniş bir zamana bu emekleri yansıtabilen başkanımızı bir kez daha tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

MHP MYK Üyesi, devlet eski bakanı Faruk Bal ve beraberindekiler ardından Gökçay Kavşağı’nda yapılan, Türk tarihine ışık tutacak binlerce kilimin ve halının yer aldığı Prof. Dr. Turan Yazgan Etnografya Müzesi’nde incelemelerde bulundu. Tüm eserleri tek tek inceleyen Milletvekili Faruk Bal, ardından müzenin son katında bulunan seyir terasına çıkarak Isparta’yı izledi.

 

 

Bu haber 580 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...