15.Uluslararası Ekonometri Yöneylem Ve İstatistik Sempozyumu yapıldı

2 Haziran 2014 16:54

15.Uluslararası Ekonometri, Yöneylem Araştırması ve İstatistik (15.EYİ) Sempozyumu bu yıl Süleyman Demirel Üniversitesi ev sahipliğinde 22-25 Mayıs tarihleri arasında yapıldı. 278 sözlü sunum ve 14 poster sunumunun yer aldığı sempozyuma, Prof.Dr.William Greene, Prof.Dr.Robin Sickles ve Prof.Dr. Max Buot davetli konuşmacı olarak yer aldılar. Sempozyuma yurtiçi ve yurtdışından toplam 398 araştırmacı ve akademisyen katıldı.

Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen sempozyumun açılış konuşmasını yapan Ekonometri Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hakan Demirgil, sempozyumun yerli yabancı ekonometri, yöneylem araştırması ve istatistik alanlarında çalışan araştırmacı, akademisyen ve öğrencileri bir araya getiren önemli bir sempozyum olduğunu ve sempozyuma ev sahipliği yapmaktan onur duyduklarını belirtti.

İİBF Dekanı Prof. Dr. Abdullah Eroğlu, fakülte hakkında bilgiler vererek uluslar arası öneme sahip etkinliğin fakülteye ve üniversiteye vereceği katkıların önemini vurguladı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Cengiz Kayacan da ekonometri sempozyumunun öneminden bahsetti ve üniversite hakkında bilgiler verdi.

Daha sonra Ekonometri, Yöneylem Araştırması ve İstatistik alanlarında yeni yöntemler ve çalışma alanlarının tartışıldığı özel oturuma geçildi. Prof. Dr. Altan Çabuk’un başkanlığında gerçekleştirilen oturumda, Prof. Dr. Sacit Ertaş, Prof. Dr. Mustafa Güneş ve Prof. Dr. Fikri Akdeniz kendi alanlarıyla ilgili bilgiler verdi.

Sempozyum, Barida Otel’de verilen gala yemeği ve Eğirdir-Kovada Gezisi ile sona erdi.

 

Bu haber 1676 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...