Esma Sultan Hamamı restore edilecek

5 Ekim 2012 18:30

Eğirdir’de Selçuklu dönemi eseri olarak bilinen Esma Sultan Hamamı aşırı yıpranmışlığı sebebiyle tehlikeli olmaya başladığından işletmecisi tarafından faaliyetine ara verildi.

İlçe merkezinde bulunan ve halk arasında Aşağı Hamam olarak bilinen Esma Sultan Hamamı’nı çalıştıran Metin Çakmak, Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’i makamında ziyaret ederek, hamamla ilgili görüşlerini açıkladı.

İşletmeci Metin Çakmak, restorasyon için ihaleye çıkan hamamın ele alınmasından dolayı memnuniyetini  Başkan Özmeral’e belirterek teşekkür etti.

Metin Çakmak, işletmekte olduğu hamamla ilgili mevcut durumu ve faaliyetini durdurma sebebini açıkladı.

Hamam İşletmecisi Metin Çakmak, “Hamam tehlikeli olmaya başlamıştı. Cantın üzerinde gidiyordu. Herhangi bir patlama olsa hamama gelen insanlarımız zarar görecekti. Tehlikelerin olmaması için biz hamamı kendimiz kapattık. Belediye’nin veya Belediye Başkanımız Osman Nuri Özmeral’in çalıştırmakta olduğumuz hamamın kapatılması ile yakından uzaktan hiçbir alâkası yoktur. Hamamımızın bacaları bile çok tehlikeliydi. Bir kaç defa baca alevli bir şekilde yandı. İnşaallah hamamımız tamir edildiğinde hizmete devam edeceğiz” dedi.

Selçuklu eseri olan Tarihi Esma Sultan Hamamı’nın korunması ve restorasyonu için gayret sarfeden Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, “Biz, hamam yıkmıyoruz, yaşayan ecdâd yadigârı tarihi Esma Sultan (Dündar Bey) Hamamı’nı korumak ve gelecek kuşaklara en güzel şekilde taşımak için gayret serfediyoruz. İnşaallah restorasyonu yapıldığında tarihi hamamımız, daha güzel hizmet verir hale gelecek ve Eğirdir’imize ayrı bir zenginlik kazandıracaktır” diyerek aydınlatıcı bilgiler veren Hamam İşletmecisi Mehmet Çakmak’a ziyaretinden dolayı teşekkür etti.

 

 

Bu haber 1444 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...