‘’Sadece kamu yatırımlarıyla Isparta kalkınamaz’’

2 Haziran 2014 17:16

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Isparta’nın gelişmesi için SDÜ’nün değiştirilmesi gerektiğini belirtti. SDÜ’nün Isparta’nın kalkınma kurumu olduğunu ifade eden Bakan Yılmaz, ‘’Kamu yatırımlarıyla bir bölgenin kalkınması mümkün değil, özel yatırımlar da çok önemli. Isparta’da gerçekten yatırımlar için uygun bir ortam var’’ dedi.

Isparta’ya özel bir ilgi duyduğunu belirten ve her fırsatta buraya geldiğini dile getiren Bakan Yılmaz, Isparta’nın önemli potansiyelleri olan bir il olduğunu söyledi. Tabiatıyla, insanıyla geçmişi ve kültürüyle çok sağlam bir il olduğunu belirten Yılmaz, ‘’Ayrıca huzurlu bir bölgemiz. Dolayısıyla kalkınmaması ve gelişememesi için hiçbir sebep yok. TÜİK olarak vatandaşın memnuniyetini ölçüyoruz. İlk defa geçen yıl il bazında bir ölçüm yaptık. Bu ölçümlerde kamu hizmetlerinden memnuniyet düzeyi en yüksek illerimiz arasında. Yaşam kalitesi olarak önemli bir seviyede olan bir ilimiz. Bunu kalkınmaya nasıl dönüştürürüz? Asıl önümüzdeki soru bence bu? Daha nitelikli insanların gelip, yaşayabileceği bir ortam var. Gerçekten yatırımlar için uygun bir ortam var. Hizmet sektöründe, eğitim ve sağlıkta önemli altyapısı olan bir şehir. Hükümet olarak Isparta’ya elimizden gelen desteği son 12 yılda verdik. Enflasyondan arındırdığımızda 2002-2013 yılları arasındaki kamu yatırımları 4 kat artmış. Kamu yatırımlarıyla bir bölgenin kalkınması mümkün değil, özel yatırımlar da çok önemli. Ticaret ve Sanayi Odalarıyla işbirliği bizim için çok önemli. Buraya BAKA kurduk. Merkezi olarak da Isparta’yı seçtik. Buranın tarihi bir ağırlığı var. BAKA başarılı ajanslarımızdan biri oldu’’ dedi.

LÜTFEN ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİNİ ÇOK GÜÇLÜ YAPALIM

Öte yandan gülün Isparta için bir marka olduğunu bildiren Bakan Yılmaz, ‘’Bugün gezerken esnafa durumu sordum, bu yıl iyi dediler. Ama önemli olan bunun katma değerini artırmamız. Burada da AR-GE önem arz ediyor. Ürün geliştirme, yenilik yapma, dünyaya kozmetik sanayiyi daha ileriye taşımamız gerekiyor. Üniversite bu konuda çok önemli. Üniversitemiz bünyesinde güçlü bir araştırma merkezi kuruyoruz. Toplam bedeli 18 milyon lira. Bunu kurarken sadece üniversitenin ihtiyaçlarını görsün diye yapmıyoruz. Burası Isparta ekonomisinin bir altyapısı. Lütfen burada üniversite sanayi işbirliğini çok güçlü yapalım. Gül başta olmak üzere Isparta’nın varlığı ne ise bunu yapacak altyapılarını geliştiriyoruz’’ diye konuştu.

‘’ISPARTA’NIN GELİŞMESİ İÇİN SDÜ’YÜ DEĞİŞTİRMEMİZ LAZIM’’

Diğer taraftan SDÜ’nün Isparta için çok önemli olduğunu kaydeden Bakan Yılmaz, ‘’Bugüne kadar SDÜ’ye belli ek ödenekler verdik. Program dışı bir takım destekler yaptık. Bundan sonra da devam edeceğiz. 2003-2013 yılları arasında SDÜ’ye sadece toplam 330 milyon liralık yatırım yapmışız. Bu sadece öğrenci için değil. Bu ayrıca bölgenin kalkınma kurumu. Isparta’nın gelişmesi için orayı değiştirmemiz gerekiyor. Kozmetik alanında bu merkezimizi daha etkin kullanacağız’’ şeklinde konuştu.

‘’ISPARTA’YI SADECE ISPARTA İÇİN DEĞİL TÜRKİYE İÇİN GÜÇLENDİRMELİYİZ’’

Son olarak Isparta’yı sadece Isparta için değil Türkiye’ye de daha fazla döviz kazandırmak için hizmet sektöründe daha da güçlendirilmesi gerektiğine değinen Bakan Yılmaz, ‘’Daha çok yabancı öğrenci gelmeli. Mal satmak kadar hizmet satmakta önemli. Hizmet sektörlerini de elbirliğiyle geliştirmemiz lazım. Kamu özel ortaklığı ile yaptığımız hastanemiz, sağlıkta yaptığımız atılımlarla Isparta inşallah sağlıkta yükselecek, daha çok ülkemize döviz kazandıracak’’ dedi.

 

Bu haber 678 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...