Özdemir´den önerge bombardımanı

4 Haziran 2014 15:22

İl Genel Meclis üyesi Fevzi Özdemir, köylerin sorunlarına ilişkin Meclis'i adeta önerge bombardımanına tuttu. Özdemir, Milas'ta Yakaören Köyü Muhtarlığı'nın düzenleme yapmak istediğini, beldelerde ve köylerde yıkılmaya yüz tutmuş, eski ve tehlike arz eden yapıların durumunu gündeme getirdi.

İl Genel Meclisi Haziran ayı toplantılarının birinci oturumunda Meclis üyesi Fevzi Özdemir, 6 önerge ardı ardına vererek, adeta Meclis'i önerge bombardımanına tuttu.
MİLAS SAHİPSİZ BIRAKILDI
Özdemir, Yakaören köyüne ait Milas mesireliğinde Milli Parklar ve İl Özel İdaresinin Çevre düzeni planı adı altında çalışma yaptığını belirterek, "Bu çalışma 2 yıl sürerek bugünlere gelinmiştir. Yaptığımız ön çalışmalar ışığında projenin daha ne zaman biteceği bilinmemektedir.Yaz mevsiminin açılması ve Milas gibi önemli bir mesirelik alanımızın bu denli sahipsiz kalmasına da gönlümüz razı gelmemektedir. Bu alanımıza sahip çıkılmadığı takdirde ilgisi olmayan şahısların özellikle hafta sonları kendi kafalarına göre sahip çıkma istekleri vatandaşımız arasında huzursuzluk çıkarmaktadır. Bölge bizim bölgemiz olması sebebiyle, zamanında iyi olacak diye, kamu yararı projeler yapılacak diye bağışladığımız nadide yerlerimizin bu denli sahipsiz bırakılması bizleri derinden yaralamaktadır. Yakaören köyü muhtarlığı tarafından, resmi kurumların bu uygulamak istedikleri projeler tamamlanıncaya kadar, her türlü bakımı yapılarak sahip çıkılmak istenmektedir. Konunun araştırılması için önergenin gündeme alınmasını arz ederim" dedi.
KÖYLERİN SU SORUNLARI
Merkez Çukur Köyünde, sulama suyu olarak kullanılan hatta, vatandaşın bir vana marifeti ile sulamayı kendi arazisine yönlendirdiğini belirten Özdemir, "Bu durum zaman zaman aksaklıklara yol açarak olumsuz durumlar meydana getirmektedir. Çevreye verilen zararda hesap edilerek bu olumsuz durumun, ilave sulama suyu borusu ile çözümleneceği söylenmektedir. Aynı şekilde Güneyce köyü içerisinde içme suyu şebekesi döşenmektedir.Bu işlem yapılırken yani alt yapı çalışması yapılırken,yıllar önce döşenen ve arızalı olan sulama suyu borularının da değişmesi uygun olacaktır diye düşünülmektedir. Ayrıca; Küçük Kışla köyüne bağlı, Araplar yurdu mevkisi olarak adlandırdığımız Antalya yolunun kenarında bulunan hanelerin içme suyu ihtiyacı bulunmaktadır. Yukarı da içme suyu olduğu cazibesi ile buraya taşınması ve bir su deposu yapılması önerilmektedir. Muhtarlarımızla yapılan toplantıda istenen bu projelerin uygunluğu araştırılmak üzere önergenin gündeme alınmasını arz ederim" görüşünü iletti.
SAHİPLERİ BİLE BULUNAMIYOR
Isparta genelinde yıkılmaya yüz tutmuş evlerin tehlike arzettiğini kaydeden Özdemir, "Sahiplerini bile bulmakta zorlandığımız,eski ve tehlike arz eden yapılar bulunmaktadır.Bu yapılar vatandaşımıza tehlike arz ettiği gibi,görüntü olarak ta ciddi zararlar vermektedir.Ev sahipleri bu evlere bir şey yapamamakta, Kentsel Dönüşüm v.b yasalardan faydalanamamakta, dolayısı ile muhtarlıklarımız bir çare üretememektedirler.Bu ve benzer yerleşim birimlerindeki binaların durumları için ivedi bir çalışma yapılarak karara bağlanması sorumluluğumuzu giderecektir diye düşünmekteyiz.Bu araştırma ve çalışmaların başlatılması için önergenin gündeme alınmasını arz ederim" diye konuştu.
VATANDAŞIN İMAR SORUNU
Yalvaç İlçesi, Kozluçay Kızılyer Mevkiinde İbrahim Büser isimli vatandaşın adına kayıtlı,1 pafta 1034 parsel nolu tarlanın bir miktarının Uygulama İmar Planına girdiğini kaydeden Özdemir, "İlgili İmar adalarında bulunan kısımlar tamamen adayı kaplamamaktadır.İlgili kısımlarda yol boşlukları kalmaktadır.İlgili boşluklar vatandaşın başvurusuna göre 6360 sayılı yasa ile tüzel kişiliği sona eren Yalvaç Kozluçay Belediyesi Tapu kanununun 21 maddesine istinaden adına tescil ettirmiş bulunmaktadır.23-12-2013 tarihinde 4523 ve 4522 nolu parseller tescil olmuştur.Ancak Tüzel kişiliğin sona ermesi sebebiyle ilgili tapular İl Özel İdaresine geçmiş bulunmaktadır.İmarda bütünlüğü sağlamak üzere İl Özel İdaresine kayıtlı 4523-4522 nolu eksik imar parsellerini kurumumuzdan satın almak isteyen vatandaşımızın bu durumunun incelenmesi için,önergenin gündeme alınmasını arz ederim" dedi. Özdemir'in tüm önergeleri Meclis'te kabul edildi.

Bu haber 671 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...