Fakir aileler doğalgaz kullansın diye 3 milyon TL ödenek istendi

4 Haziran 2014 15:23

MÇK, 1 Ekim 2014 tarihinden itibaren kömür yakımını yasaklamış ve bu kararda SYDV’den yardım alanlar muaf tutulmuştu. Ancak SYDV harekete geçerek muaf tutulan yaklaşık 1000 yardıma muhtaç ailenin doğalgaza geçmesi için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü Teşvik Fonu’ndan 3 milyon TL ödenek talep etti.

Mahalli Çevre Kurulu (MÇK), hava kirliliğini önlemek için 1 Ekim 2014’ten itibaren kömür yakımını yasaklama kararı almış ve bu karar kamuoyunda destekte görürken büyük tepkilere de neden olmuştu. Kararın ardından sivil toplum örgütleri konuyu mahkemeye taşımıştı. MÇK, yardıma muhtaç aileleri kapsamayan bu kararında ısrarcı olduğunu bir kez daha ortaya koydu.
YARDIMA MUHTAÇ AİLELER DOĞALGAZ KULLANSIN DİYE ÖDENEK TALEBİNDE BULUNULDU
Valilik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Mütevelli Heyeti, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü Teşvik Fonu’ndan yardıma muhtaç ailelerin doğalgaz kullanabilmeleri için 3 milyon TL ödenek talebinde bulundu. Ödenek talebinin gündeme alındığı ve olumlu yönde karar çıkmasının beklendiği öğrenildi. Kararın çıkması halinde 1000 yardıma muhtaç aileye yaklaşık 3000 TL doğalgaz dönüşümü için yardım edilecek.
ÖNCE MUAF TUTULDU ANCAK ŞİMDİ KULLANDIRILMASI GÜNDEMDE
Öte yandan MÇK, kömür yakımını yasaklama kararında fakir ve yardıma muhtaç kimseleri doğalgaz dönüşümünde muaf tutmuştu. Şimdi ise 3 milyon TL yardım ödeneği talebinde bulunuldu.
MÇK 16 HAZİRAN’DA TEKRAR TOPLANIYOR
Diğer taraftan MÇK’nın 16 Haziran’da yeniden toplanacağı öğrenildi. Bu toplantıda kömür yakımı yasağı yeniden masaya yatırılacak. Toplantı daha geniş katılımlı gerçekleştirilecek ve her kesimin görüşü alınmış olacak. Hatta SDÜ’nün bu konuda hazırladığı bir raporun da gündeme gelmesi bekleniyor. Tüm görüşler alındıktan sonra yapılacak değerlendirmenin ardından kömür yasağının akıbeti belli olacak.
PEKİ KÖMÜR YARDIMLARI NE OLACAK?
Bu arada yardıma muhtaç ailelerin doğalgaza geçmesi durumunda SYDV tarafından daha önce dağıtılan kömür yardımının ne olacağı da merak konusu oldu. Aynı zamanda yine bu kömürler ücretsiz dağıtılıyordu. Şimdi ise doğalgaza geçilmesi durumunda yardıma muhtaç ailelerin doğalgaz faturasını nasıl karşılayacağı akıllara geldi. Bu konunun da MÇK’nın 16 Haziran’da gerçekleştireceği toplantıda gündeme gelmesi bekleniyor.

Bu haber 656 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...