“Müteaahite tapuları vermeyelim!”

4 Haziran 2014 15:24

Belediye Meclisi’nin dünkü toplantısında AKP Meclis üyesi Kadir Dal’ın “ITKM’nin otoparkını halk kullanmaya başlasın” teklifi eski defterleri yeniden açtı. Günaydın, müteaahhitin buna izin vermediğini bildirdi ve zor günler yaşadıklarını söyledi. Bunun üzerine AKP Meclis üyesi Kadir Özkan, Isparta’nın daha fazla kazanması için müteaahite tapuların verilmemesi teklifinde bulundu.

Belediye Meclisinin dünkü toplantısında AK Parti Meclis Üyesi Kadir Dal, eski Çarşamba pazarının olduğu yerdeki 1000 araçlık otoparkın halka açılması gerektiğini savundu. Dal, bu bölgedeki esnafın otopark sıkıntısı yaşadığını belirtti.
AK Parti Meclis Üyesi Kadir Dal, Belediye Meclisinin dünkü toplantısında Ticaret ve Kültür Merkezi’nin (ITKM) içinde bulunan 1000 araçlık otoparkın halkın hizmetine açılması teklifinde bulundu. Bu bölgede araç ve girişlerinde sıkıntılar olduğunu dile getiren Dal, “Ayrıca 113 Caddenin arkasında bir yer var. Burası otopark olarak kullanılıyor. Orayı da gündeme alsak hem maddi açıdan da uygun olur” dedi. Bunun üzerine Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, oranın önceden otopark olarak yapıldığından Meclise gelmediğini bildirdi ve 1-2 aya kadar orada inşaata başlanılacağını söyledi.
“ITKM’Yİ DEĞİL OTOPARKI HİZMETE AÇALIM”
Günaydın’ın bu söylemi üzerine Dal, “Çarşamba pazarının etrafındaki esnaf mağduriyetlerini dile getiriyor. ITKM açılmadan sadece otoparkları hizmete açarsak otopark sorununu bir nevi çözmüş oluruz” diye konuştu.
“MÜTEAHHİT BEN CEZAMI ÇEKTİM SİZ DE ÇEKİN DİYOR”
Öte yandan Belediye Başkanı Günaydın, Dal’ın ısrarı üzerine açıklamada bulunarak “Bu konuyla ilgili müteahhite zorlama çekiyoruz ama ‘Ben cezamı çekiyorum burayı kullandırmam, bittiğinde kullanırsınız’ diyor. Orada çok ciddi bir problem var. Önceden burası müteaahite kat karşılığında otoparkları tamamen belediyeye veriyorum adı altında peşkeş çekilmiş. Biz bunu düzelteceğiz diye halen uğraşıyoruz. Otopark bir AVM’de ortak hacimdir. Ortak hacmi bize vermişler. Biz tekrar yeniden bölüşebilir miyiz diye çalışıyoruz. Adamlar tabi alınmış hak iddia ederek buna yanaşmıyor. Daha önce aldığımız 45 dükkanı bile fazla görüyorlar. Onun için zorlanıyoruz. Bu hafta doküman haline getirip yeniden bölüşülebilir mi, ortak hacim çevrilebilir mi diye konuşacağız. Orada sıfır dükkan vererek belediyeyi aldatmışlar. Yok etmişler. Yüzde 100’ünü karşı tarafa vermişler. 34 bin m2 otopark alanı belediyeye verilmiş.
“BANANE OTOPARKTAN!”
Banane 34 bin m2’den. Orası ortak hacim. Yarın mahkemeye verse oradaki sakinler elimizden alır. Orayı ben saymıyorum ortak hacim diye. Böyle çirkin çözümlerle karşı karşıyayız. Ortak hacme devredilebilirsek, ne kadar alabileceğimizin görüşmeleri yapılıyor. Otoparkı biz alsak da kullanamıyoruz. Herkes müsaade ederse 34 bin m2 bize ait olmasına rağmen o zaman kullanabiliriz” şeklinde konuştu.
“BİZİMLE PAYLAŞIN SİZE YARDIM EDELİM”
Diğer taraftan AK Parti Meclis Üyesi Kadir Özkan da ITKM’de 1994’den bu yana bir sorun olduğunu belirtti. Bu konuda Başkan Günaydın’ın kendilerine detaylı bilgi vermeleri halinde ortak bir çalışmayla dükkanların geri alınabileceğini teklif eden Özkan, “Burada sizin tabirinizle 45 dükkan var. Ne kadar fazla kazandırırsanız biz sizin daima yanınızdayız. 45 değil 60 dükkân alın biz size oybirliği ile destek verelim. Isparta menfaati varsa biz varız. 1 hafta içinde yeni sözleşme imzalanacak dediniz. Meclis üyelerini bilgilendirin bu konuda. Esnafımız diyor ki bu otopark neden açılmıyor” dedi.
Son olarak Başkan Günaydın, “Meclise başvuracak bir konu olduğunda burada gündeme getiriyoruz. Ortak hacimler bize verilmiş. Yolu sokağı bize vermekle bir dükkan vermemekle bu çözüm değil. Bir önceki belediye bedavaya satmış. Bunun karşılığında adam bu mülkleri elde etmiş. 24 milyon alacağımız var. Adam arada 300-500 bin TL ödüyor. Bu parayı nasılsa alacağız. Adam ödeyemiyorum diyor ama faizi çalışıyor. Yüzde 10 tapumuz elimizde kalması lazım. Bizim elimizde yüzde 20’si mevcut” diye konuştu.
“TAPUYU VERMEYELİM”
Günaydın’ın bu açıklamasından sonra Özkan, daha fazla dükkan alabilmek için sözlü bir teklifte bulundu. Özkan, “Madem sıkıntı çıkarıyor tapuları vermeyelim. O zaman mecbur tekrar masaya oturacak” dedi.

 

 

 

Bu haber 709 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...