Otopark zincirinin ilki yapılıyor

4 Haziran 2014 15:25

Belediyenin önünde bulunan Prof. Dr. Hasan Gürbüz Parkı’nın altına 3 katlı otopark yapılacak. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Belediye Meclisi’nde otopark zincirlerinin başının buradan başlayacağını belirterek “200 araçlık bir otopark yapacağız” dedi.

Belediye Meclisi Haziran ayı toplantıları dün Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın Başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis gündemine geçmeden önce MHP Grup Sözcüsü Akif Aslan, belediyenin önündeki Hasan Gürbüz Parkı’nın bir kısmının yer altına 3 katlı 200 araçlık otopark yapılması için İmar Planına işlenmesi ve yaklaşık 4 milyon 500 bin lira yapım maliyeti tahmin edilen yer altı otoparkı için 2014 bütçesinden yüzde 50, kalan kısmının ise 2015 bütçesinden karşılanması ve yer altı otoparkı için İller Bankası’na borçlanılmasını teklif etti.
“ŞEHRİN ÜSTÜNÜ BOZMAK İSTEMİYORUZ”
Bunun üzerine Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, yapılacak olan otoparkla ilgili kısa bir bilgi verdi. Daha ayrıntılı bilgi ve otoparkın projesinin Cuma günü yapılacak olan Meclis gündemine getirileceğini ifade eden Günaydın, “Belediyenin önünde ağaçlarımızı koruyarak ileri gitmeden yakın bölgeyi, bizim geçit yaptığımız yolun altına otopark yapacağız. 200 araçlık bir otopark olacak. Kendi araçlarınızı indirebileceğiniz halkın kullanabileceği otopark zincirlerinin başlangıçlarından biri oluyor. Şehircilik ve otopark sorunu çözümü açısından önemli bir yer. Şehrin üstünü bozmadan altlarını değerlendireceğiz. Bazı okul avluları ve bahçelerini de daha sonra otoparklar zincirine dahil edeceğiz” dedi.

 

 

Bu haber 674 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...