Kafeler Bölgesine Renkli asfalt dökülüyor

5 Ekim 2012 18:37

Isparta Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünce Kutlubey Mahallesi Kafeler Bölgesi’nde renkli asfalt çalışmasına başlandı. Geçen ay içerisinde bölgeye giden ve esnaf ile vatandaşlarla bir araya gelen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’dan, sokaklardaki Arnavut kaldırım taşlarının kaldırılması ve asfalt dökülmesi talep edilmişti. Bunun üzerine Başkan Günaydın Kafeler Bölgesi esnaf ve vatandaşlar arasında bir oylama yaptırmış ve bölgeye asfalt dökülmesi kararı verilmişti. Bunun üzerine Isparta Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğü’nce bölgede geniş çaplı çalışma başlatılmış ve ardından sokaklar altyapısıyla birlikte ilk kat asfaltları 15 gün içerisinde tamamlanmıştı.

Son olarak Isparta Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nce Kafeler Bölgesinde ikinci kat asfalt ile birlikte renkli asfalt çalışmaları da start verildi. İlk etapta sokaklara asfalt dökülürken, asfalt üzerinde çeşitli desenler uygulandı. Uygulama sonrasında ise sokakta renklendirme çalışmaları başlatılıyor.

Kafeler Bölgesi’nde gerçekleştirilen çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, sokakların rengarenk olacağını belirtti. Kafeler Bölgesi’ndeki sokakların ise özel hazırlanmış sokak lambalarıyla da aydınlatmasının yapılacağını duyuran Başkan Günaydın, sokaklarda tabela birliğinin sağlanacağını daha güzel tabelalar konacağını ifade etti. Günaydın, “Buralar nezih sokaklarımız olacak. Esnaf ve halkımıza burada yaptığımız çalışmalar sırasında sabırlarından dolayı teşekkür ediyorum. Bize güvendiler, belirttiğimiz tarihte buraları altyapıları ile birlikte teslim ettik. Esnaf ve halkımızın bize olan güvenini boşa çıkarmadık. Amacımız Isparta’mızda güzel ortamlar oluşturmak. Buradaki çalışmalarımızın ardından sokaklarımızdaki binaların süt beyaza boyanmasını isteyeceğiz. Böylece buralar şehrin önemli yerlerinden birisi haline gelecek. Isparta’mıza ve halkımıza çalışmalarımız hayırlı olsun” dedi.

Kafeler Bölgesi’nde işletme sahibi olan Tolga Tekin de, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ederken, Kafeler Bölgesi’nin yeni bir çehreye kavuştuğunu belirtti. Tekin, “Üniversite öğrencileri otogar civarına geçmişti. Öğrenciler yine bu yapılan hizmet ve güzelliklerin ardından merkeze çekilmiş olacak. Yapılan çalışmalardan dolayı çok mutluyuz. Başkanımıza teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

 

Bu haber 1241 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...