Büyükgökçeli marka olmak istiyor

4 Haziran 2014 18:25

Kapanarak köy statüsüne dönüşen Büyükgökçeli'de halk, belediyenin olduğu dönemde başlatılan gül üretiminin devam etmesini istiyor. Köy halkı, zambak,  lavanta gibi son yılların gözde yağ tohumlularını da üretmek amacında.

Nüfusu 2000’in altında kaldığı için kapatılarak köy haline dönüşen Büyükgökçeli halkına kulak veren AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Fevzi Özdemir, köyde belediye döneminde başlatılan gül üretiminin devam etmesi gerektiğini söyledi.

GÜLDE MARKA OLMAK İSTİYORLAR

Büyükgökçeli halkının taleplerini Meclis gündemine taşıyan Özdemir,  "Büyük Gökceli Köyünün hudutları içerisinde bulunan 228 dekar gayri menkul arazinin, Belediye başkanlığı döneminde  gül üretimi yapılarak, köyün atıl arazilerinin katma değeri yüksek konumlara getirildiği  görülüyor. Belediye gayrimenkullerinin İl Özel İdaresine devri sebebi  ile köylü tarafından yapılmak istenen yatırımların devamlılığı, aynı heyecanla, İl Özel İdaresi tarafından gerçekleştirilmesi isteniyor" dedi.

PAKETLEME TESİSİ GÜL

YAĞI FABRİKASI OLSUN 

Köy halkının muhtarlığın önemli bir geliri bulunmadığını bilmekle beraber, köyde bulunan gayrimenkulleri üzerinde en rantabıl bir şekilde hem istihdam yaratmak,hem de gelir elde etmek arzusunda olduğunu aktaran Özdemir, " 228 dekar arazide gül üreticiliği yapılmakta, bu üretim yapılan alanların haricinde bulunan Milli emlak, orman, hazine veya köylüye ait kendi tapulu arazilerini de gül üreticiliğine dahil ederek, profesyonel bir üretim şekli göstermek istemektedirler. Yapılmak istenen planlamalar neticesinde,bu arazilerin gençleştirilerek böyle bir  üretime geçmeleri sonrası, köyde mevcut ,Belediye zamanında yaptırılan havuç paketleme tesisinin, gül yağı çıkarmak üzere çok uygun olacağı, tesisin bu yönde değerlendirilerek, bir gül yağı fabrikası kurulmasını,Isparta’da gül üzerinde marka olma isteklerini  belirtmişlerdir"  bilgisini verdi.

SADECE GÜL DEĞİL                                                                                                                                       Yapılacak bir planlama ile köyde gelirlerin artmasının mümkün olacağını kaydeden Özdemir, "Mevcut alanlara ilave olarak, atıl olan alanlarda da, lavanta, gül, zambak gibi son yılların gözde yağ tohumlularının  köyümüze, ilimize kazandırılması, arazilerde bu modelin yaygınlaşarak, diğer köylere de örnek teşkil etmesi, hem zamanı hem daha çok iş gücünü yaratarak devletimize milletimize sağlanacak katma değerin yaratılmasını sağlayacaktır" dedi. Özdemir'in sunduğu öneri Meclis gündemine alındı.

 

 

Bu haber 674 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...