“MHP’yle kol kola gireriz”

4 Haziran 2014 18:28

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi stratejik bir açıklamada bulundu. Şenol, “Cumhurbaşkanlığı seçiminde görünen o ki ortak aday çıkacak.  Bu konuda partileri bir kenara bırakıp aday için çalışmaya hazırız” dedi.

Seçime ilişkin ilk ve kritik açıklamayı CHP İl Başkanı Vedat Şenol yaptı. Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde Isparta, Burdur ve Antalya il örgütleri ile milletvekillerinin katıldığı bir bölgesel toplantı yaptıklarını belirten Şenol, “Örgütlerin çalışması konusunda sandıklarda yaşanan sıkıntılar paylaşıldı. Ortak aday önceden mi belirlenmeli, yoksa 2. turda mı belirlenmeli diye konuşuldu. Bence CHP ve MHP ortak aday göstereceklerse bir an önce karar verilmeli. Ayrıca iki partinin vekilleri imza vermeli. Ortak aday için 2. tur beklenmemeli” dedi.

“SEÇİME ORTAK ADAYLA GİRİLECEKSE BERABER ÇALIŞMAYA HAZIRIZ”

Öte yandan seçime ortak adayla girmenin daha ağır bastığını ifade eden Şenol, “Önerilen isimler arasında Yılmaz Büyükerşen ve  Abdüllatif Şener var. CHP ve MHP’nin görüşmelerinden muhakkak ortak aday çıkacaktır. Aday için çalışılacaksa biz hazırız” şeklinde konuştu.

“CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNDE ADAYA

PARTİLİ GÖZÜYLE BAKILMAMASI GEREKİR”

MHP İl Başkanı İsa Yalçın da seçim öncesi birlik ve beraberliği tesis edecek platformun oluşturulması gerektiğini savundu. Ancak AKP’nin Cumhurbaşkanı seçmek yerine Cumhurbaşkanı makamında oturan bir parti genel başkanı seçmek istediklerini ileri süren Yalçın, “Partili Cumhurbaşkanı olamaz! Türkiye yeterince kutuplaştırılmıştır. Artık birlik ve beraberliğin tesis edilmesi gerekir. MHP, ne kadar sıkıntılı ve maliyetli olursa olsun bu ülke için birliği ve doğruluğu her zaman ifade eder. Cumhurbaşkanı adayları içinde anayasamızın öngördüğü şekilde en iyi temsil edecek kimse herkesin bu adaya partili gözüyle değil, milli değerlere sahip ortak gözle bakabilmesi gerekir ki herkes huzur duysun. Size uysa da uymasa da Anayasaya bağlı olmak gerekir. Devletin omurgası da çatısı da budur” dedi.

“HALK, DİKTATÖRLÜKLE İSMİ ANILAN BİRİNİ CUMHURBAŞKANI SEÇMEYECEKTİR!”

Son olarak Başbakan Erdoğan’ın ‘Ortak aday çıkar da bizim siyasi hesaplarımız gerçekleşmez’ diye bir endişe içerisinde olduğunu ileri süren Yalçın, “Ama herkes işine baksın. 10 Ağustos’ta ilk turda bu işin biteceğini düşünüyorum. Türkiye gerçekten içinden çıkardığı, özümsediği, herkesin önünde saygı duyduğu ve eğildiği bir ismi seçecektir. Bu isim de bugün diktatörlükle ismi anılan, yarın seçilmiş bir devlet başkanı unvanı sıfatı kazanacak diye bazı şeylerin altyapısı fikri ortaya atılan kişiyi seçmeyecektir. Başkomutanlık yapacak birini seçecektir” şeklinde konuştu.

 

Bu haber 661 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...