“Dereboğazındaki trafik kazalarında ölen insanlardan AKP Vekilleri sorumludur”

4 Haziran 2014 18:31

CHP İl Başkanı Şenol: “Bilgiç’le Özel’in başı eğik dolaşması lazım!”

MHP il Başkanı Yalçın: “Duble Yolu Ispartalıya çok görüyorlar”

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, Dereboğazı yolunun duble olmamasının cinayete ortak olduğunu iddia ederek “Kazalardan sonra Süreyya bey ile Recep beyin başı eğik dolaşması lazım” dedi. MHP İl Başkanı İsa Yalçın ise “Bu yolun duble olmasını Ispartalı hemşehrilerimize çok görüyorlar” dedi.

CHP İl Başkanı Vedat Şenol ile MHP İl Başkanı İsa Yalçın, Dereboğazı yolunda ard arda meydana gelen ölümlü trafik kazalarından sonra AK Parti temsilcilerine çattı. Yağışların ardından meydana kazalarla bu yolun duble olmasının ne kadar önemli olduğunun bir kez daha anlaşıldığını ifade eden muhalefet yetkilileri Milletvekillerini eleştirdi. İlk olarak konuyu değerlendiren Şenol, “Ben sık sık bu yoldan gidiyorum, AKP milletvekilleri ve İl Başkanı da bu yolu kullanıyor. O yolun duble olmaması cinayete ortak olmaktır. Bizim elimizde böyle bir yetki olsaydı ben o yolun duble olması için uğraşırdım. Biz göreve geldiğimizde duble yol eylemini başlatmıştık. Recep bey dalga geçer gibi bir tavır almıştı” dedi.

“BAKANLAR MİLLETİN GAZINI ALMAK İÇİN GELDİ!”

Öte yandan Isparta halkının bu yolla ilgili hassasiyetini dile getirmesi ve eylemlerin yapılmasının ardından ilimize Bakanların getirilerek ortamın yumuşatılmaya çalışıldığını ileri süren Şenol, “Bakanlar milletin gazını almak için ‘Yapacağız’ dediler. Türkiye’de duble yolu olmayan, şehirden şehire bağlanmayan bir Şırnak var bir de Isparta var” diye konuştu.

“İLÇELERE BİLE DUBLE YOL YAPILIYOR BİZ HALA TEK

ŞERİTLE ŞEHİRLERARASI YOLCULUK YAPIYORUZ!”

Diğer taraftan günümüzde artık illerle ilçeler arasına duble yollar yapılmaya başlandığını ancak Isparta’dan Antalya’ya hala tek şeritle seyahat etmek zorunda kaldıklarını dile getiren Şenol, “Konya’nın ilçelerine duble yol yapılıyor, Isparta gibi bir yere yapılmıyor. Bunu izah etmek mümkün değil.10 kmIsparta’dan10 kmAntalya’dan yapılıyor deniliyor. Bu milletle dalga geçmektir. Ayrıca kazalardan sonra Süreyya bey ile Recep beyin başı eğik dolaşması lazım. Son 2 yıldır verdikleri demeçlere bir bakın. Dereboğazı’ndaki trafik kazalarında ölen insanlardan AKP vekilleri sorumludur. Bu yolu eğer duble yol yapmazlarsa öbür dünyada Ispartalının elleri iki yakalarında olacak. Ama Ispartalı da uyansın artık” şeklinde konuştu.

“AKP BU YOLU YAPMAYACAK!”

MHP İl Başkanı İsa Yalçın ise AKP’nin Dereboğazı yolunda ne yapacağını bilmediğini ve bu yolu yapamayacağını ileri sürdü. Çünkü AKP’nin gündeminde böyle birşeyin bulunmadığını ileri süren Yalçın şunları söyledi; “Karadeniz’i Akdeniz’e bağlayan 18 duble yol yapılır da bir tanesi Isparta Antalya arasına yapılmaz mı? Türkiye’de 2 il arasında duble yol olmayan iller Şırnak ve Isparta’dır. Sayın Milletvekili Recep Özel bunu yalanlamıştır. Ancak kendisine verilen bilgiler doğru olmadığından maalesef kendisi yalan beyanda bulunmuştur. Karayolları Genel Müdürlüğü’nün bölünmüş yollar haritasına bakıldığında hangi iller arasında duble yol olmadığı görülüyor.

“ISPARTALININ TALEPLERİYLE DALGA GEÇİYORLAR!”

Dereboğazı yolunda önce milletvekilleri Isparta’nın talepleriyle dalga geçmişlerdir. Oraya temsilen giden 150 kişi için sanki Isparta bunu istemiyor gibi göstererek, duble yolu Ispartalı hemşerilerimize çok gördüler. İlk açıklamalarında bu yolun endemik bitki örtüsünden yapılamadığını söylediler. Yaptığımız çalışmalarla bunun böyle olmadığını ortaya koyduk. Daha sonra yolun ekonomik olmadığını söylediler. Biz de Türkiye’nin değişik yerlerine zor olan yerlerine bile yolların yapıldığını hatta Karadeniz’e yapılan bir havalimanından bahsettik. Deniz doldurularak bu havalimanı yapıldı. Sonra ihale yapılıyor dediler. 4 bakan söz verdi. Sayın Başbakan 3 mitingde söz verdi. İhalenin ilk etabı yapıldı. Antalya ve Isparta’dan 10’ar km yapıldı denildi. Yaptığımız çalışmalarda Antalya’da yapılan yolun Antalya-Alanya otobanının bir bağlantısı buradan da yapılanın Ağlasun’a kadar olduğunu söyledik. Maalesef AKP milletvekillerinin ellerindeki bilgiler yetersiz.

“RECEP ÖZEL EYLEM YAPAN 150 KİŞİNİN

ANLAMINI İYİ KAVRAMASI GEREKİR”

Acilen böyle bir yolun duble olması durumunda kazaların azalacağını düşünüyoruz. Recep Özel, Isparta’yı temsilen oraya giden 150 kişinin anlamını iyi kavraması gerekir. Eğer o gün iktidar partisi olarak bu olayı küçümsemese ve ciddiye alarak hükümete iletseydi Isparta’ya hizmet yapmış olurdu.”

 

 

Bu haber 631 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...