MÜSİAD 25 milyon TL’lik yatırıma hazırlanıyor

5 Haziran 2014 15:40

MÜSİAD Şube Başkanı Selim Mustafa Özkutlu, Isparta’nın istihdamına katkı sağlayacak girişimlerde bulunduklarını belirterek, yakın bir zamanda 25 milyon dolarlık bir yatırımı ilimize kazandıracaklarını duyurdu. Özkutlu, Çevre Düzeni Planı’na da 4 başlıkta itiraz ettiklerini açıkladı.

Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD), Isparta’nın sorunlarını tespit ederek, çözüm arayışları için yoğun çaba sarf etmeye devam ediyor. Daha önce Isparta-Antalya ve Isparta Konya yollarının duble yol olması için Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan’a bir rapor sunan MÜSİAD Isparta Şubesi, son olarak Antalya, Burdur, Isparta Planlama Bölgesi 1/100000 ölçekli Çevre Düzeni Planı’na 4 önemli başlıkta itirazda bulundu. MÜSİAD Isparta Şube Başkanı Mustafa Özkutlu, dün düzenlediği basın toplantısında yapılan itirazlar hakkında bilgi verdi. Toplantıya MÜSİAD Isparta Şubesi üyeleri ile Uşak Şube Başkanı Nuri Arslan ve Afyonkarahisar Şube Başkanı Ahmet Neoldum da katıldı.

PLANLANAN ÇEVRE YOLU HASTALARA VE SDÜ’YE SIKINTI VERECEK

Çevre Düzeni Planı’na askı döneminde Çevre Yolu, Barla, Hayvancılık Organize Sanayi ve eski Gülkent Devlet Hastanesi yeri konusunda itirazlarda bulunduklarını anlatan Özkutlu, şunları söyledi: “Daha önceki çevre yolu değiştirilerek üniversitenin doğu kampusu mülkiyet sınırlarından geçirilmiştir. Bu yapılan değişiklik sonucunda yolun konforu inanılmaz derecede sıkıntıya uğramış, ayrıca üniversitenin genişleme sahası sıkıntıya sokulmuştur. Geçirilmesi planlanan yol SDÜ Hastanesi’nin yaklaşık350 metredoğusundan geçirilmektedir. Bunun da hastalara ve eğitime ciddi anlamda sıkıntı verecekti. Bu anlamda bir itirazımız oldu.

HAYVANCILIK OSB’NİN YERİ SIKINTI OLUŞTURACAK

İkinci itirazımız Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi için oldu. Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi şehrin merkezinde planlanmıştır. Mevcut planlanan bölge, şehrin üniversiteye yaklaşık400 metre, muhtemel genişleme bölgesine400 metreve yapılması planlanan spor kompleksine yaklaşık350 metreuzaklıktadır. Bu konuda ciddi bir sıkıntı olduğunu düşünmekteyiz.

ÇÜNÜR’DEKİ MEZARLIK ALANINA İTİRAZIMIZ VAR

Diğer bir konu ise mevutta boş olarak bırakılan geçmişte Gülkent Devlet Hastanesi olarak bildiğimiz bölge konut alanı olarak düzenlenmiştir. Bununla birlikte Çünür’deki mezarlık alanı da konut alanı olarak düzenlenmiştir. Bunlara yönelik itirazlarımız mevcuttur.

BARLA BİZİM İÇİN ÖNEMLİDİR

Barla bizim için önemli bir bölgedir. Burada dini inanç turizmine yönelik bir planlama yapılmasını öngördük. Bu konudaki itirazlarımızı MÜSİAD Isparta Şubesi olarak ilettik.”

25 MİLYON DOLARLIK YENİ YATIRIM

Öte yandan MÜSİAD’ın Isparta’nın istihdamına katkı sağlayacak girişimlerde de bulunduğunu dile getiren Şube Başkanı Selim Mustafa Özkutlu, yakın zamanda 25 milyon dolarlık yeni bir yatırımı ilimize kazandıracaklarını müjdeledi. Özkutlu, “Yatırımcılarla görüştük. Projenin fizibilitesi tamamlanmak üzere” dedi.

MÜSİAD Uşak Şube Başkanı Nuri Arslan ise Uşak’ın 3 tane Karma OSB’ye sahip olduğunu ancak kendilerini tanıtamayan iller arasında bulunduğunu dile getirdi. Arslan, “Bizim 800 milyon dolar ihracata katkımız var. ancak  resmi rakamlar olarak 200 milyon dolar, 600 milyon dolar da dolaylı olarak İstanbul’daki şirketler vasıtasıyla yapılıyor. Deri OSB varken, Karma OSB oldu. 287 parselimiz vardı bunun şuanda 240 tanesinin binası bitmiş durumda. 216 faal işletmemiz var. Tekstil Organize Sanayimiz var. Onların alanı bizden daha büyük” şeklinde konuştu.

AFYON’UN İHRACATI 450 MİLYON DOLAR

Afyonkarahisar Şube Başkanı Ahmet Neoldum da Afyon’un iş hacminin aşağı yukarı Isparta ve Uşak’la aynı olduğunu söyledi. Mermer ve termal turizmin çok fazla geliştiğini dile getiren Neoldum, “İlimizde son zamanlar da seracılık sektörü de çok gelişti. Yumurtada ülke çapında ihracatta ikinciyiz. Mermerde ise birinciyiz. 2013  ihracat rakamımız 450 milyon  dolar civarındaydı. Ülke çapında da ihracatta 26. sıradayız. Dış yatırımcılarla değil, kendi içimizdeki yatırımcılarla bu hale geldik sayılır. MÜSİAD ve bu tür STK’lar sayesinde dışarıdan yatırımcıları Isparta’nın olduğu gibi biz de beklemekteyiz” diye konuştu.

Bu haber 830 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...